Ορίζοντας/ Παράθυρα

Εκεί που ζούμε: Παρουσιάζεται στη Λευκωσία

Μιλώντας «για το πιο τρομακτικό απ’ όλα τα πλάσματα, – τον εαυτό μας»

Το Σολώνειον Κέντρο Βιβλίου και οι Εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου  στις 6:30 μ.μ. το νέο βιβλίο του Χρίστου Κυθρεώτη Εκεί που ζούμε. Ο Χρίστος Κυθρεώτης έχει τιμηθεί στην Ελλάδα με Κρατικό Βραβείο Πρωτοεµφανιζόµενου Συγγραφέα για τη συλλογή διηγημάτων Μια χαρά.

Το Εκεί που ζούμε αναφέρεται σε ένα εικοσιτετράωρο του Αντώνη Σπετσιώτη, του κέντρικού ήρωα,  που ξεκινάει στα δικαστήρια, συνεχίζεται σε µια καφετέρια στα Πατήσια, σε ένα οικόπεδο στο Χαλκούτσι και σε ένα πάρκινγκ στον Ορχοµενό, πριν τελειώσει απρόβλεπτα τα ξηµερώµατα στους δρόµους της Αθήνας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Κωνσταντία Σωτηρίου, ο Αντώνης Πετρίδης και ο συγγραφέας.

 «Ο Χρίστος Κυθρεώτης στο Εκεί που ζούμε […] βρίσκοντας στο προσωπείο του νεαρού δικηγόρου Αντώνη Σπετσιώτη το alterego του, αποδεικνύεται αφηγητής μεγάλων ικανοτήτων, καταφέρνοντας, με σκηνικό μια Αθήνα καθημαγμένη από την κρίση, να μιλήσει όχι μόνο και όχι τόσο, για μια γενιά “που καθώς πλησιάζει τα σαράντα, χάνει τα μαλλιά της και παίζει με τα μούσια της, καθώς παντρεύεται, κάνει παιδιά και κάνει τατουάζ, μάλλον πηγαίνει χαμένη τελικά”, αλλά μιλώντας κυρίως “γι’ αυτόν τον γνωστό – άγνωστο, τον καρμίρη, το αβοήθητο παιδί, για το πιο τρομακτικό απ’ όλα τα πλάσματα, – τον εαυτό μας”». Ευγενία Μπογιάνου, Αυγή

Σολώνειον Κέντρο Βιβλίου

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου, 18:30

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.