Η πανδημία έχει αρχίσει να δείχνει τα δόντια της στο κυπριακό ποδόσφαιρο σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις που θα έχει σε οικονομικό επίπεδο. Στη Νέα Σαλαμίνα έχει ήδη αποφασιστεί ότι ο προϋπολογισμός για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο θα μειωθεί στο 30% με τα δεδομένα ως έχουν σήμερα, υπάρχει όμως και η δυνατότητα η μείωση να είναι μεγαλύτερη, αφού ήδη οι «ερυθρόλευκοι» έχουν προχωρήσει σε οικονομική μελέτη, της οποίας τα αποτελέσματα καταδεικνύουν ζημιά η οποία μπορεί να φτάσει ακόμα και 650.000 ευρώ. Ο φετινός προϋπολογισμός, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν στο ένα εκατομμύριο ευρώ σε ό,τι αφορά τη μισθοδοσία των ποδοσφαιριστών. Γίνεται άμεσα αντιληπτό, σύμφωνα με την απόφαση που έχει ληφθεί, ότι όλα θα είναι διαφορετικά τη νέα σεζόν. Επιπλέον θα είναι διαφορετικές και οι συζητήσεις που θα γίνουν με τους ποδοσφαιριστές που ολοκληρώνονται τα συμβόλαιά τους. Παρά τις δυσκολίες και το αβέβαιο του μέλλοντος, ο προγραμματισμός για τη νέα σεζόν συνεχίζεται. Όπως προαναφέραμε, οι συζητήσεις με τους ποδοσφαιριστές θα τεθούν σε νέα οικονομική βάση. Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετά είναι τα συμβόλαια τα οποία ολοκληρώνονται τον Μάιο. Υπενθυμίζουμε ότι ήδη από την ομάδα έχουν φύγει οι Ελουντού και Κορέια, οι οποίοι φαίνεται ότι έχουν συμφωνήσει με την Ανόρθωση. Από εκεί και πέρα ολοκληρώνονται τα συμβόλαια των Φουστάρ, Νουρ και Κίνγκσλεϊ, τριών ποδοσφαιριστών που έχουν προσφέρει πολλά στην ομάδα όχι μόνο φέτος αλλά και τις προηγούμενες χρονιές. Θεωρείται δεδομένο ότι θα γίνει προσπάθεια για παραμονή και των τριών.

Επιπλέον, ολοκληρώνονται τα συμβόλαια των Λαμπό, Μαριάνοβιτς, Τέλφερ, Σίμπσον, Μαουρίσιο, Μαραβίκας και Ρομάν. Για όλους αυτούς τους ποδοσφαιριστές η Νέα Σαλαμίνα έχει τον πρώτο λόγο για ανανέωση. Απομένει να ληφθεί απόφαση με ποιους εξ αυτών θα προχωρήσουν οι συζητήσεις και με ποιους θα ολοκληρωθεί η συνεργασία. Είναι δεδομένο ότι για τον Λαμπό σαφώς και θα γίνει προσπάθεια παραμονής του στην ομάδα με δεδομένη την τεράστια προσφορά του μέχρι στιγμής στην ομάδα (έχει χάσει μόνο τέσσερα λεπτά αγωνιστικής δράσης από τη φετινή σεζόν). 


Να σημειώσουμε ότι οι οποιοιδήποτε σχεδιασμοί γίνονται τη δεδομένη χρονική στιγμή μπορούν ν’ ανατραπούν ελέω της οικονομικής αβεβαιότητας που υπάρχει. Από τη στιγμή μάλιστα που οι ζημιές της φετινής σεζόν για τη Νέα Σαλαμίνα θα ξεκινούν από 127.000 και με ταβάνι τις 650.000, γίνεται άμεσα αντιληπτό ότι αλλιώς θα είναι τα δεδομένα στην πρώτη περίπτωση και αλλιώς στη δεύτερη. Εκείνο που είναι δεδομένο στη Νέα Σαλαμίνα είναι η μείωση του προϋπολογισμού.