Να υποβάλουν αίτηση για το σχετικό επίδομα καλεί η ΕΚΥΣΥ τους συνταξιούχους στο όριο της φτώχειας

Την απαρέσκειά της εκφράζει η Ενωση Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ) στη διαπίστωση ότι «δυστυχώς αρκετοί συνταξιούχοι που έχουν εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας δεν έχουν υποβάλει ακόμη σχετική αίτηση με αποτέλεσμα να στερούνται του δικαιώματός της μικρής επιταγής ή και του πασχαλινού επιδόματος».

Σε ανακοίνωσή της η ΕΚΥΣΥ αναφέρει ότι «ως τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων από συνταξιούχους που τους αποκόπηκε το δικαίωμα της μικρής επιταγής τον Δεκέμβριο του 2014, έχει καθοριστεί ύστερα από νέα παράτασή που αποφάσισε η Βουλή η 31η Δεκεμβρίου 2020».

Προσθέτει ότι «δικαιούχοι είναι συνταξιούχοι, που έχουν ετήσια εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας, το οποίο καθορίζεται στα 10324 ευρώ στη περίπτωση του ενός ατόμου και 15486 ευρώ για νοικοκυριό δύο ατόμων».

Διευκρινίζεται ότι «οι νέοι χαμηλοσυνταξιούχοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση από την ημερομηνία που δικαιούνται σύνταξη, δηλαδή και μετά την 31η Δεκεμβρίου 2020» .

H αίτηση που θα πρέπει να συμπληρωθεί είναι αυτή για παροχή επιδόματος σε συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα ή και Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.