Ναρκωτικά και όπλα συνυπάρχουν με τη λαθροθηρία καταγγέλλει η Επ. Περιβάλλοντος

Σοβαρά προβλήματα με εμπλοκή του υπόκοσμου σε φαινόμενα λαθροθηρίας κατήγγειλαν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος, στην οποία συζητήθηκε η ανάγκη επανασύστασης του Ουλαμού Πάταξης Λαθροθηρίας και λήψης μέτρων αντιμετώπισης του προβλήματος.

Ο Αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής, Νίκος Κέττηρος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι αυτή τη στιγμή η λαθροθηρία είναι το νηπιαγωγείο , το δημοτικό και το γυμνάσιο εγκληματιών ενώ σημείωσε ότι στα φαινόμενα λαθροθηρίας συνυπάρχουν ναρκωτικά όπλα και περιπτώσεις παροχής προστασίας.

Το ερώτημα είναι γιατί η Αστυνομία δεν προχωρεί σε επανασύσταση του Ουλαμού ανέφερε ο κ. Κέττηρος και υπάρχουν, πρόσθεσε, υποψίες για το κατά πόσον υπάρχει το στοιχείο της πολιτικής κάλυψης σε κάποιους που δεν θέλουν ουλαμό στα πόδια τους ενώ τόνισε ότι ο ουλαμός διαλύθηκε το 2019 από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Με τη διάλυση του  ουλαμού διαφωνούν και οι Οικολόγοι που ζητούν επανασύσταση του. Η Βουλεύτρια Αλεξάνδρα Ατταλίδου δήλωσε ότι αφέθηκαν ελεύθεροι λαθροθήρες που συνδέονται με τον υπόκοσμο και σημείωσε ότι δεν μπορεί τα σοβαρά εγκλήματα να μην ελέγχονται με δικαιολογία της υποστελέχωσης της Αστυνομίας.

Από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος ο Βουλευτής Πρόδρομος Αλαμπρίτης μίλησε για αγαστή συνεργασία μεταξύ Αστυνομίας και Υπηρεσίας Θήρας κι εκεί κι όπου απαιτείται εμπλοκή αστυνομίας και ΜΜΑΔ αυτό γίνεται.

Είπε ότι εάν χρειαστεί και υπάρχει σκέψη για επανασύσταση του ουλαμού αυτό είναι θέμα που θα μπορούσε να το διερευνήσει ο Αρχηγός της Αστυνομίας σε συνεργασία με την Υπηρεσία Θήρας για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Κώστας Α. Κωνσταντίνου

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.