Νίκος Κέττηρος για συνοικισμό Ανθούπολης: Στο ίδιο έργο θεατές…

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων συνεδρίασε σήμερα στον Κυβερνητικό Οικισμό Ανθούπολης εξετάζοντας τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι.

Τρία χρόνια μετά την τελευταία επίσκεψη της Επιτροπής, τα προβλήματα παραμένουν ακριβώς τα ίδια, υπογραμμίζει σε δήλωση του ο Νίκος Κέττηρος.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων σημείωσε πως μαζί με τις αρμόδιες υπηρεσίες επισκέφθηκαν το εμπορικό κέντρο και κάποιες πολυκατοικίες στο συνοικισμό.

«Υπάρχουν τα ίδια προβλήματα που αφορούν ρωγμές στους τοίχους, την έλλειψη μόνωσης στις οροφές και θέματα σχετικά με την υγρασία και τα αποχετευτικά συστήματα. Το επιχείρημα ότι κάποιες μονάδες έχουν τιτλοποιηθεί δεν μπορεί να υφίσταται, εφόσον όποιος αγοράσει από τον ιδιωτικό τομέα ένα κτίριο, ένα διαμέρισμα, μια κατοικία όταν διαπιστώσει κακοτεχνίες είναι στον εργολάβο που έχει παραδώσει το έργο που θα αποταθεί. Σε αυτή τη περίπτωση στους εκτοπισμένους είναι το κράτος και η πολεοδομία που έχει παραδώσει τα διαμέρισμα και είναι αυτοί οι υπεύθυνοι να αντιμετωπίσουν τις κατασκευαστικές αστοχίες που έχουν διαπιστωθεί» ανέφερε ο κ Κέττηρος, ο οποίος πρόσθεσε επίσης:

«Διαπιστώσαμε, επίσης, ότι από όλες τις πολυκατοικίες στο συνοικισμό απουσιάζουν τα αλεξικέραυνα. Όπως μας έχουν αναφέρει λόγω του χαλκού παρατηρείται συχνά το φαινόμενο να ξηλώνουν και να κλέβουν τις ράβδους. Μιλώντας, όμως, με ειδικούς μας ανάφεραν ότι για να αποφασιστεί η εγκατάσταση αλεξικέραυνων στην περιοχή υπάρχει λόγος και από την απουσία τους προκύπτουν σοβαροί κίνδυνοι για την ασφάλεια των κατοίκων. Θέση μας είναι ότι θα πρέπει να εγκατασταθούν και ταυτόχρονα να βρεθεί τρόπος ώστε να αποτραπεί τυχόν κλοπή τους. Στη συζήτηση που ακολούθησε με τους λειτουργούς από τις διάφορες υπηρεσίες, μας ανάφεραν ότι εντός του 2023 θα προγραμματιστεί η επιδιόρθωση όλων των ζητημάτων που εξέτασε η Επιτροπή Προσφύγων. Θα εκφράσω την αισιοδοξία μου ότι πράγματι θα γίνουν τα έργα εφόσον η Κυβέρνηση των δεσμεύσεων αποχωρεί».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy