Ο Ισμαήλ Καχραμάν αποκάλεσε «δολοφόνο» τον Τσε Γκεβάρα

Ο Εκπρόσωπος της τουρκικής Βουλής, αποκάλεσε τον Αργεντινό επαναστάτη «δολοφόνο» και «κακοποιό», ενώ κάλεσε τη νεολαία της χώρας του να θαυμάζει εγχώριους ήρωες όπως για παράδειγμα τον Μωάμεθ τον Πορθητή

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του Εκπροσώπου του κοινοβουλίου στην Τουρκία, Ισμαήλ Καχραμάν, ο οποίος και αποκάλεσε τον Τσε Γκεβάρα “δολοφόνο” και “κακοποιό”. Ο Καχραμάν αναφέρθηκε στον ηγέτη της κουβανικής επανάστασης, προκειμένου να στηλιτεύσει την επιλογή όπως είπε την νεολαίας να “φορούν” την εικόνα του σε μπλουζάκια και κονκάρδες.
“Ο Τσε ήταν μια φονική προσωπικότητα που σκοτώθηκε σε ηλικία 39 ετών και έφερε εις πέρας εκτελέσεις ανθρώπων. Ήταν αντάρτης. Ένας κακοποιός που ενεπλάκη σε δραστηριότητες στην Βολιβία, την Κούβα και τη Νότιο Αμερική και δεν μπορεί να κοσμεί το κολάρο και το στήθος των μαθητών στα σχολεία μου” σημείωσε.

“Δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό. Δεν έχει καμιά σχέση με εμάς, με τις ρίζες μας, με την ιστορία μας” συμπλήρωσε ο Καχραμάν που έδωσε εναλλακτικές για το στιλ και το ντύσιμο των νέων Τούρκων με ήρωες από την εθνική τους ιστορία. “Είναι περίεργο που όλος ο κόσμος γνωρίζει τον Μωάμεθ τον Πορθητή και η Τουρκία όχι” είπε τονίζοντας τη σημασία του να εμφυσήσει και να εμπνεύσει κανείς την αγάπη για την τουρκική ιστορία στους νέους.
Όπως ήταν αναμενόμενο, η δήλωση αυτή προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων στα social media, με τους νεαρότερους να ποστάρουν φωτογραφίες από το αγαπημένο τους t-shirt με τον Γκεβάρα και να σχολιάζουν αρνητικά τον Τούρκο πολιτικό.

 

https://twitter.com/SerkannOzann/status/770172532406321152

 

 

 

https://twitter.com/Apogewda65/status/770191433781370880

 

 
Αντιδράσεις όμως υπήρξαν και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως το Λαϊκό Κόμμα (CHP) και το Δημοκρατικό Κόμμα (HDP). “O εκπρόσωπος του κοινοβουλίου καλά θα κάνει να θυμάται πως έχει πολύ πιο σημαντικά καθήκοντα από το να νοιάζεται για το τι φορούν οι νέοι” ανέφερε βουλευτής της Κωνσταντινούπολης με το CHP.
Ο κ. Καχραμάν δεν είναι “νέος” στις προκλητικές δηλώσεις. Παλαιότερα είχε προτείνει να αφαιρεθεί η αρχή της λαϊκότητας και κοσμικού κράτους από το τουρκικό σύνταγμα. “Σαν μουσουλμανική χώρα, γιατί να αποποιούμαστε τη θρησκεία; Είμαστε μουσουλμανικό κράτος, οπότε πρέπει να έχουμε θρησκευτικό σύνταγμα” είχε δηλώσει, για να σπεύσει λίγο αργότερα να ανασκευάσει κάνοντας λόγο για “προσωπικές απόψεις” και την ανάγκη να αποσαφηνιστεί ο όρος του κοσμικού κράτους στο νέο σύνταγμα.

news247.gr

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.