Ο υποψήφιος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης θα απαντήσει γραπτώς στις 12 προτεραιότητες του Α. Δημητριάδη

Τα δώδεκα ζητήματα που είχε θέσει ως προτεραιότητα, παρέδωσε ο Αχιλλέας Δημητριάδης στο υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος θα απαντήσει γραπτώς μέχρι αύριο. Ο κ. Δημητριάδης εν συνεχεία θα καταλήξει στην απόφαση του για την στήριξη στον β΄ Γύρο των Προεδρικών Εκλογών και θα την ανακοινώσει σε δημοσιογραφική διάσκεψη την ερχόμενη Πέμπτη το πρωί.

Αχιλλέας Δημητριάδης και Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκαν σήμερα στις 11 το πρωί στο εκλογικό επιτελείου του κ. Δημητριάδη με την συνάντηση να διαρκεί περίπου μια ώρα. Οι δώδεκα προτεραιότητες του κ. Δημητριάδη αφορούν την πάταξη της διαφθοράς, την αντιμετώπιση της ακρίβειας και του στεγαστικού, την αποφασιστική στροφή στις ΑΠΕ και την ανάκτηση της αξιοπιστίας της Κύπρου για επιστροφή στις διαπραγματεύσεις.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Χριστοδουλίδης αφού ευχαρίστησε τον κ. Δημητριάδη για την φιλοξενία, είπε πως κατά τη συνάντηση είχε την ευκαιρία να ακούσει τις θέσεις επί δώδεκα θεμάτων, και όχι μόνο, που απασχολούν ιδιαίτερα τον κ. Δημητριάδη και παρέλαβε γραπτώς τις θέσεις αυτές.

Όπως είπε ο κ. Χριστοδουλίδης, σε κάποια από τα θέματα αυτά έχει απαντήσει στη συνάντηση ενώ έχει υποσχεθεί πως μέχρι αύριο το μεσημέρι θα παραδώσει και γραπτώς τις τοποθετήσεις του.

«Δώδεκα θέματα τα οποία έχουμε δει και εμείς μέσα από τον διάλογο με την κοινωνία ότι απασχολούν ιδιαίτερα και θεωρώ ότι αν και εφόσον υπάρξει συνεργασία», όπως είπε, θα πρέπει να είναι μια συνεργασία στη βάση συγκεκριμένων αρχών και θέσεων. Για αυτό το λόγο, συνέχισε, εκτιμά ιδιαίτερα το γεγονός πως ο κ. Δημητριάδης ήταν απόλυτα προετοιμασμένος δίδοντας γραπτώς τις τοποθετήσεις τους επί αυτών των ζητημάτων.

Από την πλευρά του ο κ. Δημητριάδης ευχαρίστησε με τη σειρά του για την επίσκεψη τον κ. Χριστοδουλίδη καθώς και για τον εποικοδομητικό τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τις δώδεκα προτεραιότητες που ο ίδιος έθεσε στην προεκλογική του εκστρατεία.

Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως έθεσε αυτά τα ζητήματα αφού τα αξιολογεί ως τα πιο καίρια. «Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε, να αναλύσουμε τις απαντήσεις, και να δώσουμε μια τελική θέση στην δημοσιογραφική διάσκεψη που θα κάνουμε την Πέμπτη στις 10:30», είπε.

Με την ευκαιρία, ο κ. Δημητριάδης έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στον λαό της Τουρκίας και της Συρίας που πλήγηκαν από τους φονικούς σεισμούς, και ειδικά τους συμπατριώτες Τουρκοκύπριους που αγνοούνται.

«Σε ανθρώπινο επίπεδο δεν μπορεί κανένας να μείνει αμέτοχος σε αυτό το απαίσιο γεγονός που έχει γίνει και πρέπει σε ανθρωπιστικό επίπεδο να το αντιμετωπίσουμε όσο πιο θετικά μπορούμε», είπε.

Λαμβάνοντας το λόγο, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως ο σεισμός αυτός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Κύπρο, κάτι που δείχνει την εγγύτητα μας με την περιοχή και τη γειτονιά. «Δεν μπορείς να αλλάξεις την γεωγραφία και είναι για αυτό το λόγο που οι όποιες διαφορές υπάρχουν, τα όποια προβλήματα, θα πρέπει να συζητηθούν και να επιλυθούν», είπε.

Καταλήγοντας, ο κ. Χριστοδουλίδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συναντηθεί ξανά με τον κ. Δημητριάδη και να παραδώσει τις απαντήσεις του επί των ζητημάτων του κ. Δημητριάδη σε κατ΄ιδίαν συνάντηση.

Ο Αχιλλέας Δημητριάδης, που εξασφάλισε ποσοστό 2,05% ή 8.137 ψήφους στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, θα ανακοινώσει την Πέμπτη την απόφασή του αναφορικά με τον υποψήφιο, που θα στηρίξει στο δεύτερο γύρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο κ. Δημητριάδης θα θέσει στους δυο υποψηφίους τις 12 προτεραιότητες που παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα και θα τοποθετηθεί ανάλογα με την ανταπόκριση των υποψηφίων σε αυτές.

Ωστόσο, όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος ο κ. Δημητριάδης, θα ανακοινώσει τη δική του προσωπική επιλογή και όχι κατ’ ανάγκη όσων τον ψήφισαν, οι οποίοι θεωρεί ότι θα πρέπει να ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο κατά την κρίση και κατά τη συνείδησή τους.

Ο κ. Δημητριάδης θα έχει αύριο στις 8 το πρωί συνάντηση με τον υποψήφιο Ανδρέα Μαυρογιάννη.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy