ΟΑΥ: Δεν προκύπτει σύγκρουση συμφερόντων για Πρόεδρο ή μέλος του ΔΣ

Δεν προκύπτει σύγκρουση συμφερόντων για τον Πρόεδρο ή και οποιουδήποτε από τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, δηλώνει ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας.

Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τους ισχυρισμούς του Προέδρου της Ένωσης Ιδιωτών Ιατρών Κύπρου (ΕΝΙΚ), για το ασυμβίβαστο του Προέδρου και Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, που εκπροσωπούν συντεχνίες εργαζομένων και τους ασθενείς, ο ΟΑΥ αναφέρει ότι οι σχετικές πρόνοιες σε σχέση με το ασυμβίβαστο αφορούν ατομικά τα ίδια τα μέλη και δεν επεκτείνονται και στους/στις συζύγους του Προέδρου και των Μελών.

Όπως σημειώνει το θέμα του ασυμβίβαστου για την άσκηση καθηκόντων έχει μελετηθεί σε προηγούμενο στάδιο και έχουν απαντηθεί τα σχετικά ερωτήματα.

Συγκεκριμένα, σημειώνει με βάση τις πρόνοιες του περί ΓεΣΥ Νόμου, «το ασυμβίβαστο αφορά μόνο το πρόσωπο, το οποίο είναι πάροχος υπηρεσιών φροντίδας υγείας ή έχει οποιοδήποτε συμφέρον, σε σχέση με την προσφορά υπηρεσιών φροντίδας υγείας», για να προσθέσει περαιτέρω ότι με βάση τις πρόνοιες του περί ΓεΣΥ Νόμου σε περίπτωση που ο Πρόεδρος ή Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου έχει άμεσο ή έμμεσο συμφέρον σε σύμβαση, η οποία έχει συναφθεί ή θα συναφθεί από τον Οργανισμό, οφείλει να γνωστοποιήσει τη φύση του εν λόγω συμφέροντος σε συνεδρίαση του Συμβουλίου.

Ακολούθως, αναφέρει «δεν δύναται να μετέχει στις συζητήσεις ή στη λήψη απόφασης του Συμβουλίου, σχετικά με τη σύμβαση αυτή και η γνωστοποίηση του συμφέροντος καταγράφεται στα πρακτικά».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy