ΠΕΟ: Επιβεβλημένη η συνέχιση σχεδίων στήριξης-Χρειάζεται διεύρυνση των μέτρων κοινωνικής πολιτικής

Είναι πρώτης γραμμής προτεραιότητας η κυβέρνηση να συζητήσει με τους κοινωνικούς εταίρους για να διευρύνει τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής, με στόχο να αντιμετωπιστούν τα κενά και τα προβλήματα που συσσωρεύονται καθώς η κατάσταση εξελίσσεται σε κοινωνική και οικονομική κρίση για πολλούς εργαζόμενους και μικρές επιχειρήσεις, τόνισε στον ΑΣΤΡΑ η αναπληρώτρια ΓΓ της ΠΕΟ Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

Διαβάστε επίσης:

 ΟΕΒ για χαλαρώσεις: «Συντηρητικές, δισταχτικές και περιορισμένες»

Μικρές χαλαρώσεις των μέτρων και πάλι χωρίς λογική

Αυτά, υπογράμμισε, δεν μπορούν να περιμένουν το πότε θα λειτουργήσει γενικά η οικονομία. Όταν είσαι με μειωμένο εισόδημα για πάνω από ένα χρόνο, όπως για παράδειγμα οι κλάδοι που επηρεάζονται από τον τουρισμό, αυτό συσσωρεύει και άλλες ανάγκες όπως  τα ενοίκια και οι δόσεις, πρόσθεσε.

Η κυρία Χαραλάμπους εξέφρασε ανησυχία ότι θα οδηγηθούμε σε νέες κοινωνικές ανισότητες γι’ αυτό θα πρέπει να εξεταστεί τι κάνει η πολιτεία και να υπάρξει μια ολοκληρωμένη απάντηση. Είναι προφανές, σημείωσε, ότι τα επιδόματα, ιδιαίτερα για ομάδες εργαζομένων και επιχειρήσεων που είναι χωρίς πραγματικό εισόδημα έχουν εξανεμιστεί.

Τόνισε  επίσης ότι δεν πρέπει να διακοπούν τα επιδόματα σε εκείνους τους κλάδους που άνοιξαν τώρα μερικώς.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.