Η ΠΕΟ καταδικάζει τις επιθέσεις των ισραηλινών ενόπλων δυνάμενων εναντίον Παλαιστινίων

epa09190422 Smoke and flames rise after an Israeli airstrike in Gaza City, 10 May 2021. Sirens went off on 10 May in Jerusalem after rockets were fired from the Gaza strip. According to the Israel Defense Forces (IDF), an Israeli civilian in a nearby vehicle was lightly injured and evacuated for treatment. The Gaza Ministry of health announced the death of at least 20 people, including nine children, after an Israeli strike on northern part of the Gaza strip. EPA/MOHAMMED SABER

Η ΠΕΟ καταγγέλλει και καταδικάζει απερίφραστα τις βάναυσες επιθέσεις των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων εναντίον των Παλαιστινίων στην περιοχή του τεμένους Al Aqsa και τις προσπάθειες εκτοπισμού παλαιστινιακών οικογενειών από τα σπίτια τους στην περιοχή Sheikh Jarrah της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της συνδικαλιστικής οργάνωσης, το  κράτος του Ισραήλ παραβιάζοντας τα ψηφίσματα των Ηνωμένων εθνών και τις αρχές του διεθνούς δικαίου εκδιώκει με βίαιο τρόπο τους Παλαιστινίους από τα σπίτια και τη γη τους για να ολοκληρώσει τους σχεδιασμούς του εποικισμού και της παγίωσης των τετελεσμένων της κατοχής.

«Η διεθνής κοινότητα και ιδιαίτερα η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να δράσει άμεσα και αποφασιστικά ενόψει της κλιμακούμενης κρίσης που απειλεί την ειρήνη σε ολόκληρη της περιοχή», αναφέρεται.

Η ΠΕΟ εκφράζει την αλληλεγγύη της με τον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης, απαιτεί τον «άμεσο τερματισμό των επιθέσεων, δολοφονιών και συλλήψεων από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής» και στηρίζει  τα δίκαια αιτήματα του για αναγνώριση ανεξάρτητου και βιώσιμου Παλαιστινιακού Κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα τα Ανατολικά Ιεροσόλυμα όπως ορίζεται στα σχετικά Ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.