ΠΕΟ: Οι εργαζόμενοι άνω των 63 ετών να λαμβάνουν επιδόματα του ΤΚΑ όπως όλοι οι εργαζόμενοι

Οι εργαζόμενοι άνω των 63 ετών πρέπει να λαμβάνουν τα επιδόματα του ΤΚΑ με τους ίδιους όρους όπως όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, υποστηρίζει σε ανακοίνωση της, η ΠΕΟ.

Δικαίωμα σε επίδομα ασθενείας, υπό προϋποθέσεις, αποκτούν οι εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν ξεπεράσει το 63ο έτος της ηλικίας τους, μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου κατά τη χθεσινή συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής, νοουμένου ότι δεν λαμβάνουν σύνταξη. Η τροποποίηση του Νόμου θα τεθεί σε εφαρμογή μετά τη δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας.

Η ΠΕΟ σημειώνει ότι η ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου, η οποία έγινε μετά από μεγάλη καθυστέρηση και μετά από πολλές πιέσεις είναι ένα βήμα, το οποίο όμως δεν επιλύει συνολικά το θέμα.

Επισημαίνει πως σε ό,τι αφορά το επίδομα ασθενείας θέτει διαφορετικές προϋποθέσεις για τους εργαζόμενους άνω των 63ων από ότι για τους εργαζόμενους κάτω από τα 63. Επίσης, προσθέτει, δεν παρέχεται στους εργαζόμενους άνω των 63ων ετών το δικαίωμα σε επίδομα ανεργίας.

Η ΠΕΟ τονίζει ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια για να λαμβάνουν και τα άτομα άνω των 63ων ετών που συνεχίζουν να εργάζονται, γιατί έχουν ανάγκη την εργασία τους και δεν θέλουν να επωμισθούν την μείωση του 12% στις συντάξεις τους, τα ίδια ωφελήματα με όλους τους ασφαλισμένους στο ΤΚΑ.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.