Περίπου έξι χιλιάδες υπογραφές παρέδωσε σήμερα η ΠΟΕΔ στο Υπουργείο Οικονομικών, μέσα από τις οποίες ζητείται από την Κυβέρνηση να εφαρμόσει τις αποφάσεις που λήφθηκαν από το Διοικητικό Δικαστήριο, σχετικά με τις αποκοπές των μισθών τους.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή σημειώνουν πως, ζητείται η συμμόρφωση στην υποχρέωση της πληρωμής σε όσους συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο όλων των ποσών που έχουν αποκοπεί μέχρι σήμερα.

Επίσης, ζητούν όπως καταβάλλεται ολόκληρο το ποσό του μισθού, περιλαμβανομένων και του 13ου μισθού των αιτήσεων προσαυξήσεων και του Τιμαριθμικού Επιδόματος χωρίς τις αποκοπές που προέβλεπαν οι Νόμοι οι οποίοι κηρύχθηκαν αντισυνταγματικοί.

Σε ανάρτησή του, ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους, έγραψε πως, εάν η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας είναι αρνητική ή δεν δοθεί απάντηση τότε η οργάνωση θα προχωρήσει σε προσφυγές κατά του Κράτους. Πρόσθεσε ότι σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΠΟΕΔ, το κόστος των προσφύγων, θα καλυφθεί εξ’ ολοκλήρου από την εκπαιδευτικής οργάνωση για λογαριασμό των μελών της.