Ποινή φυλάκισης 9 ετών σε 45χρονο με φυτώριο κάνναβης

Σε ποινή φυλάκισης εννέα ετών καταδίκασε σήμερα το Κακουργιοδικείο που συνεδρίασε στη Λεμεσό, 45χρονο, αφού τον βρήκε ένοχο σε σχέση με υπόθεση που αφορούσε την παράνομη κατοχή ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα η αστυνομία εντόπισε στις 26/5 σε ειδικά διαρρυθμισμένο φυτώριο 22 υπό καλλιέργεια φυτά κάνναβης, στην οικία του 45χρονου άνδρα, και πέραν των 13 κιλών κάνναβης. Ο 44χρονος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Μετά από σχετική πληροφορία και εξετάσεις, μέλη της ΥΚΑΝ, ανέκοψαν τον 44χρονο σε δρόμο στη Λεμεσό, όπου κινείτο με αυτοκίνητο. Σε έρευνα που έγινε στο όχημά του, ανευρέθηκε σε τέσσερις νάιλον συσκευασίες και κατασχέθηκε, ποσότητα πράσινης ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης, βάρους ενός κιλού και 140 γραμμαρίων, με αποτέλεσμα ο 44χρονος να συλληφθεί για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής ναρκωτικών.

Ακολούθησε έρευνα στην κατοικία του υπόπτου, όπου τα μέλη της ΥΚΑΝ εντόπισαν σε δωμάτιο της οικίας, ειδικά διαρρυθμισμένο θερμοκήπιο εσωτερικού χώρου, με εγκατεστημένα συστήματα ειδικού φωτισμού και εξαερισμού, καθώς επίσης και 22 υπό καλλιέργεια φυτά κάνναβης, ύψους από 14 μέχρι και 20 εκατοστόμετρα περίπου. Την ίδια ώρα, εντοπίστηκε και επίσης κατασχέθηκε νέα μεγάλη ποσότητα πράσινης ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης, βάρους 12 κιλών και 300 γραμμαρίων περίπου, καθώς και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, και μεγάλος αριθμός τεκμηρίων, που κατακρατήθηκαν για εξετάσεις.

Εναντίον του 44χρονου διερευνάται υπόθεση κατοχής και καλλιέργειας φυτών κάνναβης, κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο, και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy