Δημοσιοποιήθηκαν τα ονόματα των δύο Ρώσων πολιτών που σκοτώθηκαν χθες μαζί με τον Έλληνα πιλότο Νίκο Καρυστινό, όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν χτύπησε σε καλώδια μεσαίας τάσης και έπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και στον Γαλατά.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ria Novosti, οι δύο άνδρες που επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο που συνετρίβη δεκαπέντε δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του, ήταν οι Μιχαήλ Αμπράμοβ και Ντάβελ Ακολίνιν. Ο Αμπράμοβ, δεν είναι άλλος από τον διάσημο Ρώσο επιχειρηματία και συλλέκτη έργων τέχνης, που μεταξύ άλλων είχε ιδρύσει το μουσείο «Ρωσικής Εικόνας». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ακολίνιν ήταν συνεργάτης του Αμπράμοβ, αλλά προς το παρόν δεν έχει γίνει κάτι άλλο γνωστό για αυτόν.

Τον θάνατο του 55χρονου επιχειρηματία επιβεβαίωσε ο συνεργάτης του Αμπράμοβ και πρώην υπάλληλος του μουσείου, Σεργκέι Μπριούν. «Αρχικά δεν θέλαμε να το πιστέψουμε. Όμως μου το επιβεβαίωσε ο προσωπικός του βοηθός. Υπάρχουν άνθρωποι που επικοινώνησαν με την οικογένειά του και μίλησαν με τον διευθυντή του μουσείου. Δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι νεκρός», δήλωσε στο Ria.

Το Μουσείο Ρωσικής Εικόνας είναι η μοναδική ιδιωτική συλλογή βυζαντινών και ρωσικών έργων θρησκευτικής τέχνης που έχει μετατραπεί επισήμως σε μουσείο, αναγνωρισμένο από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM). Όπως μετέδωσε το Ria Novosti, το μουσείο ιδρύθηκε το 2006 με πρωτοβουλία του Αμπράμοβ, που παρέμεινε ο αποκλειστικός χρηματοδότης του εγχειρήματος. Η είσοδος ήταν δωρεάν για τους επισκέπτες, στους οποίους να δινόταν η ευκαιρία να δουν από κοντά περίπου 5.000 εκθέματα ενώ διοργανώνονταν και άλλες εκδηλώσεις και σεμινάρια.