Πραγματοποιήθηκε η πρώτη κοινή επιχείρηση Κύπρου – Γερμανίας για επιστροφή υπηκόων του Πακιστάν

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη με επιτυχία η πρώτη κοινή επιχείρηση Κύπρου – Γερμανίας για επιστροφή υπηκόων του Πακιστάν που διέμεναν παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία, με την καθοριστική συμβολή και της FRONTEX, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Αναφέρεται ότι, σε συνεργασία του Υπουργείου Εσωτερικών και της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αστυνομίας, η Κύπρος συμμετείχε σε αυτή την πρώτη κοινή επιχείρηση προς το Πακιστάν με την οποία επαναπατρίσθηκε μικρός αριθμός υπηκόων της χώρας.

Τονίζεται ότι η συμμετοχή της Κύπρου, που αξιολογείται ως εξαιρετικής σημασίας και η οποία δημιουργεί προοπτικές περαιτέρω επιστροφών, ήταν αποτέλεσμα της πρόσφατης συμφωνίας του Υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Νουρή, με τη Γερμανίδα ομόλογό του και με τη συμβολή της Πρέσβειρας της Γερμανίας στην Κύπρο.

Σημειώνεται ότι η Κύπρος έχει ήδη προχωρήσει σε συμφωνίες και με σειρά άλλων ευρωπαϊκών κρατών, όπως τη Γαλλία και το Βέλγιο, με σκοπό τη διεξαγωγή κοινών επιχειρήσεων επιστροφών, με βαρύτητα στις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.