Πρόεδρος για ταξίδια στις Σεϋχέλλες: Έτοιμος να απαντήσει…ερωτηματολόγιο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει τίποτα να αποκρύψει είτε από την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής είτε από την Ερευνητική Επιτροπή είτε από τον κυπριακό λαό, ισχυρίζεται με ανακοίνωση του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος ΚΟύσιος, σε σχέση με τα ταξίδια του ΠτΔ στις Σευχέλλες, με ιδιωτικό αεροσκάφος ιδιοκτηρίας Σαουδάραβα φίλου του.

Όπως αναφέρει σε γραπτή απάντηση του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σε ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει διαμηνύσει δια επιστολής του προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων στις 10 Ιουνίου 2020 και δια δηλώσεως του στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή ότι είναι έτοιμος να απαντήσει σε οποιοδήποτε ερωτηματολόγιο θελήσουν να του υποβάλουν, και θα το πράξει ούτως ή άλλως διότι δεν έκρυψε τίποτα και τίποτα δεν έχει να κρύψει».

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και η Κυβέρνηση θα παραμείνουν προσηλωμένοι στη δημιουργία κλίματος ενότητας ενόψει σοβαρών εξελίξεων στο εθνικό μας θέμα, της αντιμετώπισης της πανδημίας και των οικονομικών συνεπειών της, και δεν θα ακολουθήσει τον δρόμο της όξυνσης της τοξικότητας που επιθυμούν ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, με τις σημερινές ανακοινώσεις τους για τις ιδιωτικές διακοπές του Προέδρου της Δημοκρατίας και τις απαράδεκτες και ανυπόστατες κατηγορίες που εξαπολύουν», λέει ο εκπρόσωπος για να συμπληρώσει πως δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε την προεκλογική τακτική και τον λαϊκισμό που επέλεξαν για να διεξάγουν την εκστρατεία τους.

ΑΚΕΛ: Ο Προέδρος να αναλάβει την ευθύνη για την δωροληψία από τον Σαουδάραβα φίλο του

Το ΑΚΕΛ καλεί τον Προέδρο να αναλάβει την ευθύνη για την δωροληψία από τον Σαουδάραβα φίλο του, αναφέρει το ΑΚΕΛ με δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του, Στέφανου Στεφάνου.

«Η προσπάθεια του προεδρικού και της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ να αποκρυφθεί η αλήθεια σχετικά με τα ταξίδια αναψυχής του Προέδρου και της οικογένειάς του στις Σεϋχέλλες, συνεχίζεται. Χθες, στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής αυτή η προσπάθεια από κυβερνητικής πλευράς ήταν πολύ έντονη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Παρότι το προεδρικό και η κυβέρνηση κρατούσαν μυστικά τα ταξίδια αναψυχής – δώρα του Σαουδάραβα φίλου του Προέδρου, δεν κατάφεραν τελικά να τα αποκρύψουν. Θα ήταν πολιτικά και ηθικά σωστό ο Πρόεδρος να αναλάβει την ευθύνη για τη δωροληψία αντί να προσπαθεί ο ίδιος και οι συνεργάτες του να θολώσουν τα νερά».

«Με τον τρόπο που ο Ν. Αναστασιάδης και η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ χειρίζονται το θέμα των Σεϋχελλών ενισχύουν την πεποίθηση της κοινωνίας ότι:

1.υπάρχουν ακόμα πράγματα που οι κυβερνώντες αποφεύγουν να μιλήσουν και προσπαθούν να τα κρύψουν.
2.δεν έχουν την πολιτική βούληση να αντιμετωπίσουν τη διαπλοκή και τη διαφθορά που επί δικών τους ημερών, όχι τυχαία, έχει απογειωθεί διασύροντας διεθνώς την Κύπρο.
3.είναι μέρος του προβλήματος της διαπλοκής και της διαφθοράς»

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.