Πρωταγωνιστής και στην Ιταλική τηλεόραση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τα χρυσά διαβατήρια

Η Κύπρος και το Κυπριακό επενδυτικό πρόγραμμα, πρωταγωνιστεί στην ιταλική κρατική τηλεόραση σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει ότι η Κύπρος προβάλλεται ως άσυλο για όσους επιχειρηματίες θέλουν να διεξάγουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες μακριά από αδιάκριτα βλέμματα.

Εξηγεί ότι ιταλική εκπομπή δίνει συνέχεια στη δράση του καναλιού Αλ Τζαζίρα και προβάλλει εικόνες από δικηγορικά γραφεία, με έμφαση στο πρώην γραφείο του Προέδρου Αναστασιάδη.

279091100 759224632127770 8367707880577934016 N

Υπό τον τίτλο «τα παιδιά του Κρεμλίνου» γίνεται ιδιαίτερη αναφορά σε Ρώσους επιχειρηματίες που ανήκουν στον κύκλο του Ρώσου Πρόεδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι Ρώσοι είτε αξιοποίησαν το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα για να λάβουν διαβατήριο, είτε έχουν εγγράψει στον Έφορο Εταιρειών Κύπρου επιχειρηματικές οντότητες για να εξυπηρετήσουν τα οικονομικά τους συμφέροντα χωρίς ιδιαίτερα εμπόδια.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι αναφορές στο δικηγορικό γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι συνεχείς και ξεκάθαρες.

Ο δημοσιογράφος της ιταλικής τηλεόρασης, Τζούλιο Βαλεσίνι, ο οποίος ήρθε στην Κύπρο για τους σκοπούς της δημοσιογραφικής έρευνας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι τα παλάτια της Κύπρου διατηρούν αρκετά μυστικά Ρώσων ολιγαρχών.

Στη Λεμεσό, όπως σημείωσε, βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της έγκυρης νομικής εταιρείας που ιδρύθηκε από τον δικηγόρο Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος μετέπειτα έγινε Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι για να αποφύγει τη σύγκρουση συμφερόντων, το διευθύνουν οι κόρες του αντί αυτού.

279733509 389388269867255 3044305295885812007 N

Ο πρώην πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Μύρων Νικολάτος μιλώντας στη δημοσιογραφική ομάδα του RAI3 είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης λογοδότησε στην επιτροπή που διερεύνησε τις κατ΄ εξαίρεση πολιτογραφήσεις.

Τηλεοπτικές δηλώσεις στο κανάλι RAI3 έκανε και ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, Μάριος Πετρίδης. Όταν ρωτήθηκε αν υπήρξαν πιέσεις και απειλές για την έρευνα της ΕΥ σε σχέση με τις πολιτογραφήσεις, απάντησε καταφατικά. Πρόσθεσε ότι «έχουμε διαβάσει κάποιες αναφορές ότι η Κυβέρνηση σκέφτηκε το ενδεχόμενο να απαλλάξει τον Γενικό Ελεγκτή από τα καθήκοντά του».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.