Σ.Σοφοκλέους για ανώτερο Αστυνόμο: Είτε είναι ανόητος και διεφθαρμένος, είτε συμβαίνει κάτι άλλο

Τη δική του ανάγνωση για την υπόθεση της διευθύντριας των κεντρικών φυλακών έκανε μιλώντας στη μεσημβρινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ, ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Σοφοκλής Σοφοκλέους, εκφράζοντας τη θέση ότι ο Ανώτερος Αστυνόμος που καταγγέλθηκε από τη Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών ή είναι ανόητος και εξαιρετικά διεφθαρμένος ή συμβαίνει κάτι άλλο.


Έθεσε παράλληλα μια σειρά ερωτημάτων σχετικά με την δημοσιοποίηση της όλης υπόθεσης.

Ο κ. Σοφοκλέους ανέφερε ότι σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει, ο συγκεκριμένος αστυνόμος είναι ένας ικανός αξιωματικός, σημειώνοντας ωστόσο ότι κάποιος που συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο είναι πολιτικά θρασύς και αστυνομικά παράνομος.

Τόνισε ότι όλοι πρέπει να περιμένουν να ακούσουν ολοκληρωμένα για το τι έχει συμβεί, πριν να βγάλουν συμπεράσματα.


Ανέφερε πάντως ότι δεν τον εξέπληξε η χρήση κινητού από κρατούμενο, σημειώνοντας ότι δεν είναι κάτι καινούριο το τι συμβαίνει στις Φυλακές.

Ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης επεσήμανε ότι τα χειροκροτήματα στις φυλακές και οι δηλώσεις που γίνονται για το θέμα ξεπερνούν τα όρια, λέγοντας ότι έπρεπε να επικεντρωθούν στην διερεύνηση του θέματος.

Σε ότι αφορά το θέμα της διαθεσιμότητας του Αξιωματικού, υποστήριξε ότι καλά κάνει η Υπουργός που παρά την πίεση που δέχεται, αναμένει την απάντησή του.


Όπως υποστήριξε, θα δημιουργηθεί μια σκιά στο πρόσωπο του, που προσκρούει στην αρχή ότι όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.

Κληθείς να σχολιάσει εάν η κοινωνική αντίδραση είναι απαραίτητη για την ανάδειξη των διαχρονικών προβλημάτων, απάντησε καταφατικά.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.