Σε κατάσταση πολιτικής εξαλλοσύνης ο Αβέρωφ!

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

Σε σύγχυση και πανικό βρίσκεται ο πρόεδρος του ∆ΗΣΥ, ο οποίος νιώθει όλο και περισσότερο ότι οι πολίτες τούς έχουν πάρει πλέον χαµπάρι. Πραγµατικά σε κατάσταση πολιτικής εξαλλοσύνης βρίσκεται ο πρόεδρος του ∆ΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος καλείται να δώσει απαντήσεις για τη διάλυση του Συνεργατισµού και καταφεύγει στο λαϊκισµό, παραπλανώντας και διαστρεβλώνοντας σε µια προσπάθεια αποπροσανατολισµού. ∆εν µπορούν, όµως, να συνεχίσουν άλλο την κοροϊδία του λαού και να εµπαίζουν τη νοηµοσύνη του.

Κυβερνούν εδώ και έξι χρόνια, αρνούνται να αναλάβουν ευθύνες για τις δικές τους αποφάσεις, πράξεις και παραλείψεις και ψάχνουν ευθύνες στους προηγούµενους!

Γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Αβέρωφ ότι οι ευθύνες για τη διάλυση του Συνεργατισµού ανήκουν στην κυβέρνηση και στο κόµµα του. Γνωρίζει ότι ήταν συνειδητή η απόφασή τους να κλείσουν τον Συνεργατισµό. Γνωρίζει ότι είναι αυτή η κυβέρνηση που έκλεισε τη Λαϊκή Τράπεζα, αποδέχθηκε και επέβαλε το κούρεµα των καταθέσεων. Γνωρίζει ότι λένε ψέµατα όταν µιλούν για success story, αφού επί δικής τους διακυβέρνησης έχει επέλθει φτωχοποίηση. Είναι ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου που παραδέχθηκε ότι έχει αυξηθεί σηµαντικά το δηµόσιο χρέος της χώρας σε σχέση µε το 2012. Γνωρίζει επίσης ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου ότι η οικονοµική κρίση στην Κύπρο οφείλεται κυρίως στον τραπεζικό τοµέα και όχι στα δηµοσιονοµικά.

Εκ του πονηρού είναι η θέση Αβέρωφ ότι «όλοι φταίµε» για τον Συνεργατισµό, αλλά κανείς δεν πληρώνει… Οι ευθύνες για τη διάλυση του Συνεργατισµού ανήκουν σε αυτούς που τον διαχειρίστηκαν και λάµβαναν τις αποφάσεις τα τελευταία έξι χρόνια και δεν είναι άλλοι από την κυβέρνηση Αναστασιάδη – ∆ΗΣΥ. Οι ευθύνες έχουν ονοµατεπώνυµο -κυβέρνηση Αναστασιάδη – ∆ΗΣΥ.

Πλησιάζουν οι ευρωεκλογές και είναι κατανοητή η ανησυχία του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος νιώθει απώλεια εκλογικών ποσοστών, νιώθει να ταρακουνιέται η καρέκλα του στην ηγεσία του ∆ΗΣΥ. Κύριε Αβέρωφ, έχει χρεοκοπήσει η πολιτική και ο τόπος οδηγείται προς την καταστροφή. Οι πολίτες εµπιστεύονται την Αριστερά, η οποία είναι η µόνη εναλλακτική δύναµη που µπορεί να αντισταθεί στις δικές σας ολέθριες πολιτικές για τον τόπο και το λαό µας. Υποµονή, κύριε Αβέρωφ και µην υποτιµάτε τη νοηµοσύνη των πολιτών.

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.