Σε τέσσερις κατηγορίες επικινδυνότητας χώρων οι χαλαρώσεις των μέτρων – Αναλυτικά οι χαλαρώσεις

Υπουργός Υγείας – Συνέντευξη Τύπου για Εθνική Στρατηγική Θαλασσαιμίας και Λοιπών Αιμοσφαιρινοπαθειών Υπουργείο Οικονομικών, Λευκωσία, Κύπρος Ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλα απευθύνει χαιρετισμό στη συνέντευξη Τύπου του Υπουργείου Υγείας με θέμα: «Εθνική Στρατηγική Θαλασσαιμίας και Λοιπών Αιμοσφαιρινοπαθειών». // Health Minister – Press conference on National Strategy for Thalassemia and Other Hemoglobinopathies Ministry of Finance, Lefkosia, Cyprus The Minister of Health, Mr Michalis Hadjipantela, addresses a press conference by the Ministry of Health on “National Strategy for Thalassemia and Other Hemoglobinopathies”.

Τι επεικείμενες χαλαρώσεις των μέτρων κατά του κορωνοϊού προανήγγειλε ο Υπ. Υγείας Μιχάλης Χ”παντέλα, μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου., ανακοινώνοντας επίσης το πλάνο αναπροσαρμογής των μέτρων κατά της νόσου COVID-19. Το πλάνο θα περιλαμβάνει τα υποστατικά και τις επαγγελματικές δραστηριότητες, που θα ταξινομούνται βάσει της επικινδυνότητας και θα γνωρίζουν οι πολίτες ποιες θα είναι οι ανάλογες προϋποθέσεις για να εισέλθουν σε αυτά τα υποστατικά είτε για τα άτομα με ιστορικό εμβολιασμού είτε για τα άτομα χωρίς ιστορικό εμβολιασμού.

Αναλυτικά το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε:

α) από τις 8 Μαρτίου όπως τα θετικά στον ιό άτομα δύναται να αποδεσμευτούν την 7η ημέρα, νοουμένου ότι εξασφαλίσουν αρνητική εξέταση (Rapid ή PCR). Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό, δύναται η διαδικασία να επαναλαμβάνεται μέχρι αρνητικοποίησης, ή μέχρι την 10η ημέρα αυτοπεριορισμού. Η απόφαση έχει αναδρομική ισχύ.

β) από τις 8 Μαρτίου 2022, όπως οι στενές επαφές επιβεβαιωμένου θετικού περιστατικού που δεν έχουν απομονωθεί από το θετικό στον ιό άτομο (πχ. γονείς που προσέχουν ανήλικο παιδί, κτλ) αντί να παραμένουν σε περιορισμό για 10+7 ημέρες, δύναται μετά την αποδέσμευση του κρούσματος την 7η ημέρα να υποβάλλονται σε εξέταση (Rapid ή PCR) και εάν εξασφαλίσουν αρνητικό αποτέλεσμα να αποδεσμεύονται. Η απόφαση έχει αναδρομική ισχύ.

γ) από τις 8 Μαρτίου 2022, την έγκριση του πλάνου αναπροσαρμογής των μέτρων κατά της νόσου COVID-19. Το πλάνο θα περιλαμβάνει τα υποστατικά και τις επαγγελματικές δραστηριότητες, που θα ταξινομούνται βάσει της επικινδυνότητας και θα γνωρίζουν οι πολίτες ποιες θα είναι οι ανάλογες προϋποθέσεις για να εισέλθουν σε αυτά τα υποστατικά είτε για τα άτομα με ιστορικό εμβολιασμού είτε για τα άτομα χωρίς ιστορικό εμβολιασμού.

Στο πλάνο θα περιλαμβάνονται 4 κατηγορίες στις οποίες θα ταξινομούνται οι χώροι:

1) υψηλής επικινδυνότητας
2) μέσης επικινδυνότητας
3) χαμηλής επικινδυνότητας
4) χώροι σύντομης παραμονής στους οποίους δεν θα απαιτείται η επίδειξη SafePass.
Οι πρόνοιες του πλάνου αναπροσαρμογής θα ανακοινωθούν εντός της ημέρας.

δ) από τις 8 Μαρτίου 2022, την αύξηση χωρητικότητας σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, καζίνο, γυμναστήρια.

ε) από τις 8 Μαρτίου 2022, την αύξηση του μέγιστου αριθμού ατόμων σε εκδηλώσεις περιλαμβανομένων γάμων και βαπτίσεων στα 500 άτομα, νοουμένου ότι το εμβαδόν του χώρου επιτρέπει την αναλογία 1.5 τ.μ ανά άτομο.

στ) την άρση της απαγόρευσης για τη διεξαγωγή μαθητικών παρελάσεων. Θα εκδοθεί ειδικό πρωτόκολλο με κατευθυντήριες οδηγίες.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.