Σφοδρή αντίδραση ΠΑΣΥΚΙ κατά επιστολής ΟΚΥπΥ: Δεν είμαστε ηλίθιοι

Σε καραντίνα άνευ απολαβών απειλεί ότι θα θέσει λειτουργούς υγείας του Νοσοκομείου Αναφοράς που δεν λαμβάνουν μέτρα ασφαλείας, ο ΟΚΥΠΥ.

Δεν είμαστε ηλίθιοι, σχολίασε με έντονο ύφος ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ την επιστολή του Γιώργου Καροτσάκη στο προσωπικό του νοσοκομείου Αμμοχώστου, ότι όποιος δεν φορεί μάσκα και έρθει σε επαφή με κρούσμα θα τίθεται σε καραντίνα άνευ απολαβών.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Σωτήρης Κούμας τόνισε ότι οι κύριοι του ΟΚΥΠΥ έπρεπε να πουν πρώτα ένα συγγνώμη που άφησαν τους γιατρούς στην πρώτη γραμμή χωρίς εξοπλισμό, και μετά να έχουν το θάρρος και το θράσος να στέλνουν τέτοιες επιστολές.

Τόνισε ότι έπεσαν οι μάσκες σε κάποιους από τον ΟΚΥΠΥ, και σημείωσε ότι οι γιατροί γνωρίζουν ότι πρέπει να φορούν μάσκες αλλά οι διοικούντες τους άφησαν χωρίς εξοπλισμό.
Διερωτήθηκε αν πρέπει οι γιατροί να κινηθούν εναντίον του ΟΚΥΠΥ αφού νόσησαν γιατί ήταν χωρίς προστατευτικό εξοπλισμό, και κάποιοι μάλιστα κινδύνευσαν.

Ο κύριος Κούμας είπε χαρακτηριστικά ότι αυτοί οι κύριοι αδικαιολόγητα και αψυχολόγητα έστειλαν την συγκεκριμένη επιστολή στο νοσοκομείο Αμμοχώστου, και υποτίθεται ότι αυτοί ηγούνται της προσπάθειας αντιμετώπισης της πανδημίας.


Ο κύριος Κούμας κάλεσε την πολιτεία να εξετάσει την επάρκεια του ΟΚΥΠΥ, ενώ επανέλαβε ότι η διοίκηση του οργανισμού έπρεπε ήδη να τεθεί σε αυτοπεριορισμό ή η κυβέρνηση να τους θέσει σε καραντίνα.
Ξεκαθάρισε ότι αν δεν υπάρξει απόσυρση της εν λόγω επιστολής, τότε οι κυβερνητικοί γιατροί ίσως προχωρήσουν με δυναμικά μέτρα.

Με καραντίνα άνευ απολαβών απειλεί τους εργαζόμενους ο ΟΚΥΠΥ

Σε καραντίνα άνευ απολαβών απειλεί ότι θα θέσει λειτουργούς υγείας του Νοσοκομείου Αναφοράς ο ΟΚΥΠΥ.

Με σημερινή 06/04/2020 επιστολή προς όλο το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, η Διεύθυνση Λάρνακας Αμμοχώστου υπενθυμίζει προς το προσωπικό του Νοσοκομείου Αναφοράς για την πανδημία του Covid-19 τις οδηγίες για συνεχή κάλυψη με μάσκα προστασίας εντός του Νοσοκομείου.


Received 1426319320883064 696X837 1

Η Διεύθυνση εκφράζει δυσφορία διότι όπως αναφέρει εγγράφως, έχει παρατηρηθεί ότι δεν τηρούνται συγκεκριμένες οδηγίες.

“Σε περίπτωση επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα, χωρίς μάσκα προστασίας, ο υπάλληλος θα υποχρεούνται να μπει σε καραντίνα άνευ απολαβών” αναφέρει σην κατεπείγουσα επιστολή της η Διεύθυνση Λάρνακας Αμμοχώστου.

Την επιστολή υπογράφει ο Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής ΟΚΥΠΥ Λάρνακας Αμμοχώστου Γιώργος Καροτσάκης.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.