Σιζόπουλος για θάνατο 27χρονου ΣΥΟΠ: Δόθηκαν διαφορετικές οδηγίες σε σχέση με το τι έγινε

Από την ενημέρωση της κοινοβουλευτικής επιτροπής άμυνας για το θανατηφόρο ατύχημα με τον 27χρονο ΣΥΟΠ, είναι ότι οι οδηγίες που είχαν δοθεί ήταν διαφορετικές σε σχέση με το τι έγινε, επισήμανε στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος επιτροπής, Μαρίνος Σιζόπουλος.

Όπως ανέφερε ο κ. Σιζόπουλος, η ρίψη έγινε στα 20 μέτρα αντί στα 6 ή 8 και ενώ το ελικόπτερο ολοκλήρωνε τον πρώτο διερευνητικό του γύρο αντί τον δεύτερο.

Επίσης την ώρα της ρίψης το ελικόπτερο δεν βρισκόταν σε ευθεία γραμμή, αλλά έκανε στροφή προς την έσω πλευρά και όχι προς την έξω.

Υπάρχει, σημείωσε, πλήρης καταγραφή όλων των δεδομένων σε φιλμάκι που γυριζόταν.

Ερωτηθείς ο κύριος Σιζόπουλος, ανέφερε ότι δεν μπορεί να πει αν η λήψη βίντεο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ορθή ή λανθασμένη.

Πρέπει, τόνισε, να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλίζεται ότι δεν θα υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες κατά τις δραστηριότητες της Εθνικής Φρουράς, παρόλο που πρόκειται για ειδικό τμήμα οι δραστηριότητες του οποίου εμπεριέχουν κινδύνους

Αυτό που έχει σημασία, είπε, είναι ότι θα πρέπει πριν από την εκτέλεση οποιασδήποτε αποστολής τα στελέχη της Εθνικής Φρουράς να κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους ώστε να εκμηδενίζονται οι παράγοντες κινδύνου.

Κληθείς να πει εάν θα έπρεπε να υπάρξουν πολιτικές παραιτήσεις μετά τη διαπίστωση του τόσο μεγάλου αριθμού απωλειών τα τελευταία χρόνια σε ασκήσεις της Εθνικής
Φρουράς, ( 21 άτομα τα τελευταία 20 χρόνια ), ο κύριος Σιζόπουλος ανέφερε ότι αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα προς συζήτηση καθώς εξαρτάται από τις ευθύνες που καταλογίζει το πόρισμα των ερευνών για την κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Βαλεντίνος Φακοντής: Τραγικό να χάνονται εν καιρώ ειρήνης στελέχη της Εθνικής Φρουράς

Είναι τραγικό, να χάνονται εν καιρώ ειρήνης στελέχη της Εθνικής Φρουράς, επισήμανε στον ΑΣΤΡΑ ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Βαλεντίνος Φακοντής.

Όπως ανέφερε ο κ. Φακοντής, σκοπός της εγγραφής του θέματος από το ΑΚΕΛ στη Βουλή είναι ο περιορισμός των ατυχημάτων στην Εθνική Φρουρά.

Τόνισε ότι πρέπει να διαπιστωθούν οι συνθήκες που έγινε το ατύχημα καθώς και εάν γινόταν δραστηριότητα όπως το γύρισμα βίντεο.

Σημείωσε ότι το πιο σημαντικό είναι να τηρούνται οι κανόνες ασφάλειας για να ελαχιστοποιούνται οι κίνδυνοι, γιατί δεν πρέπει να τίθεται σε διαπραγμάτευση η ζωή οποιουδήποτε μέλους της Εθνικής Φρουράς.

Ο κ. Φακοντής πρόσθεσε ότι η επιτροπή άμυνας θα παρακολουθεί την πορεία των ερευνών με στόχο να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.