Σπείρες διακινητών ναρκωτικών σε σχολεία

Όχι μόνο επιβεβαιώνονται αλλά ενισχύονται ακόμα περισσότερο οι φόβοι που κατά καιρούς εκφράζονται από οργανωμένους γονείς και άλλους φορείς, σε ό,τι αφορά τη διείσδυση κάποιων επιτήδειων σε σχολεία και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Δύο σχετικές υποθέσεις που βρίσκονται το τελευταίο 48ωρο ενώπιον των διωκτικών Αρχών και έχουν να κάνουν με άτομα τα οποία φέρονται να λυμαίνονται σχολικούς χώρους στη Λεμεσό, με στόχο την πώληση ναρκωτικών σε μαθητές, έχουν οδηγήσει τις ανησυχίες της κοινωνίας στο ζενίθ.

Διαβάστε επίσης: Συνεχής ενημέρωση: Απαγωγή μαθητών στη Λάρνακα – Στην Λάρνακα ο Υπ. Παιδείας (εικόνες)


Καταγγελία που έγινε από βοηθό διευθυντή γυμνασίου ότι απειλείται η ζωή του, οδήγησε χθες ενώπιον των ανακριτών του ΤΑΕ Λεμεσού δύο νεαρούς, οι οποίοι έχουν απασχολήσει την Αστυνομία και στο παρελθόν. Ωστόσο από την ανάκριση που έγινε δεν προέκυψαν στοιχεία για εμπλοκή τους στις απειλές κατά του καθηγητή κι ως εκ τούτου δεν συνελήφθησαν. Η Αστυνομία αναζητεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση κάποια άλλα πρόσωπα.

Ο εν λόγω εκπαιδευτικός είχε προβεί πριν από λίγες μέρες σε ανάρτηση στο διαδίκτυο, βιντεοσκοπημένων εικόνων στις οποίες εμφανίζονται δύο εξωσχολικοί νεαροί να εισέρχονται παράνομα στο σχολικό χώρο αναζητώντας συγκεκριμένο μαθητή με τον οποίο προφανώς είχαν κάποιες διαφορές ενώ ο καθηγητής επικαλείται και δικό τους ισχυρισμό ότι πήγαν για να πουλήσουν ναρκωτικά.

Η ανάρτηση του βίντεο από τον καθηγητή, φαίνεται ότι προκάλεσε την οργή κάποιων οι οποίοι φέρονται να στράφηκαν απειλητικά εναντίον του, γεγονός που τον ανάγκασε να κατεβάσει το σχετικό υλικό από το διαδίκτυο και να το παραδώσει στην Αστυνομία για αξιολόγηση.

Το συγκεκριμένο περιστατικό σε συνδυασμό και με την υπόθεση που διερευνάται από το περασμένο Σάββατο και αφορά στη σύλληψη σεσημασμένου 28χρονου, ο οποίος φέρεται να εξανάγκαζε 26χρονο να πουλά ναρκωτικά σε άλλους νεαρούς συμπεριλαμβανομένων και μαθητών, έχει θέσει σε έντονη κινητοποίηση τις Αρχές, δεδομένων και των κοινωνικών αντιδράσεων, οι οποίες έχουν ενταθεί.


Στην τελευταία αυτή υπόθεση, με βάση τη μαρτυρία που υπάρχει εναντίον του 28χρονου, αυτός είχε δανείσει χρήματα στον 26χρονο και ζητώντας την εξόφληση του χρέους τον εκβίαζε και τον ανάγκαζε να πουλά ναρκωτικά, ακόμα και σε μαθητές.

Όπως ήταν επόμενο, οι δύο αυτές υποθέσεις, σε συνδυασμό και με άλλα παρόμοια περιστατικά που έχουν καταγραφεί στο παρελθόν, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις τόσο από οργανωμένους γονείς όσο και στην ίδια τη μαθητική κοινότητα και θέτουν για μια ακόμα φορά επιτακτικά την ανάγκη για περισσότερη και αποτελεσματική αστυνόμευση ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των σχολικών χώρων, τόσο από τη διακίνηση ναρκωτικών όσο και από άλλες επικίνδυνες και επιζήμιες για τους μαθητές συμπεριφορές. Ιδιαίτερα, υποδεικνύεται η ανάγκη για ουσιαστική επιτήρηση καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου των σχολείων που θεωρούνται υψηλού κινδύνου.

Χρήστος Χαραλάμπους

 

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.