Στεφάνου: Εαν η κυβέρνηση στήριζε της ΜμΕ θα είχε τη Βουλή μαζί της (Βίντεο)

Στήριξη και όχι νέα δάνεια χρειάζεται η Οικονομία, όπως τονίζει ο Στέφανος Στεφάνου σε δηλώσεις του για το νομοσχέδιο κρατικών εγγυήσεων.

«Η κυβέρνηση Αναστασιάδη αδυνατεί να αντιληφθεί αυτό που έχουν κατανοήσει ακόμα και δεξιές κυβερνήσεις στην Ευρώπη. Ότι η οικονομία στην περίοδο που διανύουμε με την πανδημία του κορονοϊού χρειάζεται πρωτίστως στήριξη και όχι επιπρόσθετα δάνεια» προσθέτει ο Εκπρόσωπος Τυπου του ΑΚΕΛ.

Ο κ. Στεφάνου συμπληρώνει: «Στην Κύπρο, όπου η πλειονότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι υπερδανεισμένες, αυτή η διαπίστωση ισχύει στο πολλαπλάσιο. Οι ΜμΕ που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας, δεν σώζονται με επιπρόσθετα δάνεια. Πρέπει το κράτος να στηρίξει τις ΜμΕ και τους αυτοτελώς εργαζόμενους.

Αυτό πρέπει να κάνει η κυβέρνηση. Αν ήθελε μπορούσε ήδη να το είχε κάνει γνωρίζοντας πολύ καλά ότι σ’ αυτό έχει ολόκληρη τη Βουλή μαζί της. Σχετική επιστολή για τούτο είχε αποστείλει η Επιτροπή Οικονομικών από την περασμένη βδομάδα.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί τη σοβαρή αλλεργία που φαίνεται να τη διακατέχει για τον ρόλο του κοινοβουλίου. Αφού δεν μπορεί να διανοηθεί μπορεί να κάνει λάθος, τουλάχιστον ας θυμηθούν οι κυβερνώντες τι έλεγαν όταν ήταν στην αντιπολίτευση: «Ο θεσμός της Βουλής έχει κάθε δικαίωμα και υποχρέωση να εγκρίνει και να απορρίπτει, αλλά και να τροποποιεί». Αυτά δήλωνε ο νυν πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου. Δάσκαλε που δίδασκες…»

Όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο και όλη την επικαιρότητα στο dialogos.com.cy