Στεφάνου για επικίνδυνες πολυκατοικίες: Η προηγούμενη κυβέρνηση επέδειξε ασύγγνωστη αμέλεια και εγκληματική αδιαφορία για την ασφάλεια των πολιτών

Η προηγούμενη κυβέρνηση επέδειξε ασύγγνωστη αμέλεια και εγκληματική αδιαφορία για την ασφάλεια των πολιτών που διαμένουν σε επικίνδυνες πολυκατοικίες σε προσφυγικούς συνοικισμούς τόνισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, ο οποίος ήταν παρόν στην Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής.

Ο Στέφανος Στεφάνου επισήμανε χαρακτηριστικά ότι είναι εγκληματική αδιαφορία το να γνωρίζει κάποιος πως υπάρχουν επικίνδυνες πολυκατοικίες σε μια σεισμογενή περιοχή και δεν προχωρεί στη λήψη μέτρων.

Σημείωσε πως η νέα κυβέρνηση αναγνωρίζει το πρόβλημα, ενώ ο κ. Στεφάνου εξήρε τα αντανακλαστικά του νέου Υπουργού Εσωτερικών για τη σοβαρότητα του θέματος. Πρόσθεσε ότι η παρούσα κυβέρνηση έχει ευθύνη για την εφαρμογή ενός σχεδίου δράσης που είναι απαιτητικό και το οποίο έχει νομικές και άλλες δυσκολίες.

Επίσης είπε πως το ΑΚΕΛ άκουσε σήμερα προσεκτικά το σχέδιο δράσης, κατέθεσε κατ’ αρχήν προτάσεις και παρατηρήσεις επί του σχεδίου ενώ σημείωσε ότι θα συνεχιστεί η συζήτηση με το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ακόμα ο κ. Στεφάνου τόνισε ότι πρέπει να γνωρίζουν οι ένοικοι αλλά και η Βουλή ποιες είναι οι επικίνδυνες πολυκατοικίες σε προσφυγικούς συνοικισμούς. Όπως είπε ζήτησαν για ακόμα μια φορά τη μελέτη, λέγοντας ότι ο υπουργός τους ανέφερε πως μόλις είναι έτοιμοι με το σχέδιο δράσης θα δοθεί και η μελέτη.

Επίσης ο ΓΓ του ΑΚΕΛ υπενθύμισε ότι η τιτλοποίηση προσφυγικών οικιών και διαμερισμάτων είχε γίνει εν μια νυκτί επί κυβέρνησης Κληρίδη για να εξυπηρετηθούν εκλογικές ανάγκες. Πρόσθεσε ότι οι νομικές προεκτάσεις ποτέ δεν είχαν μελετηθεί γιατί τότε προτεραιότητα ήταν να κερδηθούν ψήφοι.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy