Στιγμές και πρόσωπα του κυπριακού θεάτρου

Η 27η Μαρτίου γιορτάζεται ως η Παγκόσμια Mέρα Θεάτρου και ζητήσαμε και φέτος από ανθρώπους που σχετίζονται με το θέατρο να μας μιλήσουν για μια σημαντική για τον καθένα/την καθεμιά στιγμή -μια στιγμή που είτε την έζησαν είτε άκουσαν ή διάβασαν για αυτήν- ή για ένα σημαντικό γι’ αυτούς πρόσωπο του κυπριακού θεάτρου. Η γνώση της ιστορίας του κυπριακού θεάτρου δεν είναι αναγκαία μόνο στους ακαδημαϊκούς και τους ερευνητές, είναι εξαιρετικά χρήσιμη για όλους, αφού μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση της σημερινής θεατρικής πραγματικότητας και στη σφαιρική αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων της.

Το κυπριακό θέατρο έχει σίγουρα ένα ενδιαφέρον παρελθόν. Όπως γράψαμε ξανά το κυπριακό θέατρο έχει και ένα ζωντανό και δημιουργικό παρόν: με πληθώρα παραστάσεων (εξαιρετικών , καλών ή και κακών βέβαια), με νέους δημιουργούς δίπλα σε παλαιότερους, με μια ελπιδοφόρα άνθηση της κυπριακής θεατρικής γραφής. Ταυτόχρονα, έχει αρκετά και σοβαρά προβλήματα που χρειάζονται επειγόντως λύση. Ζητούμενο παραμένει πάντοτε το μέλλον: η συνέχεια μιας δημιουργικής και ενδιαφέρουσας ιστορίας, με την περαιτέρω ανάπτυξη του κυπριακού θεάτρου, χωρίς να αγνοούμε την παράδοσή μας και ρισκάροντας για το καινούργιο.

Την Κυριακή 31 Μαρτίου στον Ορίζοντα της Κυριακάτικης Χαραυγής

Στιγμές και πρόσωπα του κυπριακού θεάτρου

Γράφουν οι Ελένη Αναστασίου, Ελλάδα Ευαγγέλου, Άντρη Χ. Κωνσταντίνου, Μαρία Μανναρίδου – Καρσερά, Γεωργία Ντέτσερ, Λένια Σορόκου