Στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των μαθητών και μαθητριών

Τις θέσεις του συνεδρίου της οργάνωσης, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάρτιο παρέδωσε στον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, η αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (ΠΣΕΜ) κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα, ενώ η Επιτροπή ανέπτυξε, επίσης, τις απόψεις της σε σχέση με την ανάγκη αναδιαμόρφωσης της ύλης, επίλυσης του ζητήματος της απλήρωτης πρακτικής άσκησης στις Τεχνικές Σχολές κι απάμβλυνσης του ζητήματος της παραπαιδείας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, κατά τη συνάντηση ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, είχε την ευκαιρία να ακούσει τα κύρια προβλήματα των μαθητών και τα αιτήματα του οργανωμένου μαθητικού κινήματος.

Βασικό ζήτημα της συζήτησης, προστίθεται, ήταν και η θέση της ΠΣΕΜ για κατάργηση των εξετάσεων τετραμήνων και η πρότασή της για τον νέο τρόπο αξιολόγησης των μαθητών.

Από την πλευρά του ΑΚΕΛ, ο Στέφανος Στεφάνου διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία της ΠΣΕΜ ότι το ΑΚΕΛ «ήταν και παραμένει ενάντια στην αντιπαιδαγωγική φιλοσοφία των εξετάσεων τετραμήνων». Αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες του ΑΚΕΛ, τόσο κατά τη διάρκεια της θητείας της προηγούμενης κυβέρνησης, όσο και σήμερα, για ουσιαστική συζήτηση προς την κατεύθυνση δημιουργίας νέου τρόπου αξιολόγησης των μαθητών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το ΑΚΕΛ ήταν και παραμένει, δίπλα στα αιτήματα των μαθητριών και των μαθητών της Κύπρου, με συγκεκριμένες θέσεις και συνεχείς προσπάθειες για αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος συνολικά.

Στην αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ συμμετείχε επίσης ο Γ.Γ. της ΕΔΟΝ Σεβήρος Κούλας, ενώ από μέρους της ΠΣΕΜ στη συνάντηση παρόντες ήταν ο Σταύρος Νικολάου, Ταμίας της ΠΣΕΜ και ο Ραφαήλ Παναγή, μέλος της Γραμματείας της ΕΣΕΜ Λευκωσίας – Κερύνειας.

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy