Στο ακουστικό παραμένουν οι εκπαιδευτικοί απογευματίνων και βραδινών προγραμμάτων

Στις 7 Ιουνίου θα συζητηθεί εκ νέου στην Επιτροπή Εργασίας της Βουλής, το εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών απογευματινών και βραδινών προγραμμάτων που εργοδοτούνται με αγορά υπηρεσιών από το Υπουργείο Παιδείας.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εργασίας της Βουλής και βουλευτής του ΑΚΕΛ Αντρέας Καυκαλιάς ανέφερε ότι σε περίπου ένα μήνα αναμένουν τις τελικές αποφάσεις από το Υπουργείο Παιδείας. Συγκεκριμένα σημείωσε ότι αναμένουν ότι θα γίνει διάλογος μεταξύ Υπουργείου Παιδείας και συνδικαλιστικών οργανώσεων, σημειώνοντας ότι αναμένουν αποφάσεις που θα δικαιώνουν τους ανθρώπους αυτούς και θα ακυρώνει το καθεστώς αγοράς υπηρεσιών. Ο κ. Καυκαλιάς τόνισε ότι χρειάζονται πράξεις και αποφάσεις. Όπως είπε, ανανεώθηκαν τα χρονοδιαγράμματα που είναι συγκεκριμένα και δεν υπάρχει άνεση χρόνου και πολυτέλεια χαλάρωσης.

Παράλληλα, ο κ. Καυκαλιάς χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός να ξεκινά η σχολική χρονιά αρχές Σεπτεμβρίου και τα ΚΙΕ να ξεκινούν τέλος Οκτωβρίου. Το ζήτημα, είπε  τέθηκε ενώπιον του Υπουργείου και αναμένουν τις απαντήσεις του.

H Φωτεινή Τσιρίδου του ΔΗΣΥ ανέφερε ότι πρέπει να βρεθεί λύση, λέγοντας ότι πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση παρά το γεγονός ότι εκκρεμεί προσφυγή στα δικαστήρια.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Ανδρέας Αποστόλου είπε ότι τα άτομα που εργάζονται σε απογευματινά και βραδινά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας πρέπει να έχουν αξιοπρεπές καθεστώς εργασίας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.