Καταιγιστικές οι εξελίξεις στη διερεύνηση της υπόθεσης φόνου της 38χρονης Mary Rose και της εξαφάνισης της 6χρονης κόρης της Sierra. Σύµφωνα µε πληροφορίες της «Χαραυγής» ο 35χρονος ύποπτος υπέδειξε χθες βράδυ χώρο στην επαρχία Λευκωσίας, όπου βρίσκεται θαµµένη η µικρή Sierra.

Σήµερα αναµένεται ότι η Αστυνοµία θα προβεί σε έρευνες στην υποδειχθείσα περιοχή για τον εντοπισµό των λειψάνων της άτυχης 6χρονης.

Ταυτόχρονα, ο φερόµενος ως δράστης φαίνεται να οµολόγησε τη διάπραξη της διπλής δολοφονίας.
Σε σύντοµη δήλωσή του ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας, Νεόφυτος Σιάηλος, ανέφερε χθες βράδυ ότι η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται µε εντατικούς ρυθµούς και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Σηµείωσε ότι η υπόθεση βρίσκεται πολύ κοντά στην εξιχνίαση και σήµερα αναµένονται εξελίξεις.

Αργά χθες το απόγευµα µεταφέρθηκε σε συγκεκριµένη περιοχή υπό δρακόντεια µέτρα ασφαλείας ο 35χρονος Ε/κύπριος ύποπτος. Η απόφαση λήφθηκε εσπευσµένα, αργά το απόγευµα από τους ανακριτές της υπόθεσης. Τις εξελίξεις «πυροδότησε» η εκ νέου κατάθεση στην οποία υποβλήθηκε ο αξιωµατικός της Εθνικής Φρουράς, αµέσως µετά το πέρας της διαδικασίας ενώπιον του Επαρχιακού ∆ικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο αποφάσισε την κράτηση του ιδίου και του δεύτερου ύποπτου ηλικίας 30 ετών, για περίοδο οκτώ ηµερών.

Το προφίλ «Ορέστης ΑΠΟΕΛ» κάρφωσε τον ύποπτο

Στο προφίλ «Ορέστης ΑΠΟΕΛ» στο Facebook εστιάστηκαν χθες οι έρευνες της αστυνοµίας σχετικά µε το φονικό στο µεταλλείο Μιτσερού. Χθες το ∆ικαστήριο διέταξε την 8ήµερη κράτηση δύο υπόπτων, 30 και 35 ετών που υπηρετούν στην Εθνική Φρουρά. Σύµφωνα µε τα στοιχεία που κατέθεσε στο δικαστήριο ο αστυνοµικός ανακριτής, το προφίλ orestis35 στο µέσο κοινωνικής δικτύωσης Badoo, που είχε ο άνδρας 30 ετών, διαπιστώθηκε ότι διαγράφηκε.

Ωστόσο σύµφωνα µε τα στοιχεία που έδωσε η εταιρεία badoo, το προφίλ αυτό διαγράφηκε στις 8 Οκτωβρίου του 2018, οπότε και έγινε η τελευταία σύνδεση. Το email το οποίο χρησιµοποιείτο από το προφίλ του orestis35 συνδέεται και µε προφίλ στο Facebook, υπό την ονοµασία «Ορέστης ΑΠΟΕΛ».

Επιπρόσθετα ο ανακριτής της υπόθεσης ανέφερε ότι σύµφωνα µε τη µαρτυρία της συγκατοίκου του θύµατος στις 04 Μαΐου 2018, το θύµα µαζί µε την κόρη της, παρέλαβε στις 23:30 ο φίλος της Ορέστης, τον οποίο είχε γνωρίσει µέσω του κοινωνικού δικτύου Badoo. Η συγκάτοικος ανέφερε στην Αστυνοµία ότι το θύµα διατηρούσε δεσµό µαζί του τους τελευταίους έξι µήνες.

Στο δικαστήριο αναφέρθηκε χθες ότι η Αστυνοµία βρήκε στο προφίλ του υπόπτου στο Facebook φωτογραφίες του λατοµείου και συγκεκριµένη φωτογραφία του φρεατίου. Επίσης αναφέρθηκε ότι στην κατοικία του υπόπτου βρέθηκε σχοινί χρώµατος µπλε, πανοµοιότυπο µε αυτό που ήταν δεµένη η 38χρονη και ότι κατά τη σύλληψή του προσπάθησε να καταπιεί µία κάρτα τηλεφώνου.