Συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες του Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων της Διασποράς

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Με παρουσίαση της έκθεσης δραστηριοτήτων της ΠΣΕΚΑ από τον Πρόεδρο της Οργάνωσης Φίλιπ Κρίστοφερ θα αρχίσει η δεύτερη μέρα των εργασιών του Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων της Διασποράς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ), της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) και της Νεολαίας Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ), που πραγματοποιείται στο Ξενοδοχείο St Raphael Resort, στη Λεμεσό.

Κατά την παρουσίαση, θα προβληθεί σύντομο βίντεο με μηνύματα Γερουσιαστών των ΗΠΑ.

Στη συνέχεια, οι σύνεδροι θα ενημερωθούν, σε κλειστή συνεδρία, από τον Διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής πλευράς Μενέλαο Μενελάου για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά στο Κυπριακό και τα Βαρώσια. Σε ενημέρωση για το θέμα των Βαρωσίων θα προβεί επίσης ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Δρ Σίμος Ιωάννου.

Στη συνέχεια, οι σύνεδροι θα ενημερωθούν για θέματα αγνοουμένων από τον Επίτροπο Προεδρίας Φώτη Φωτίου και τον εκπρόσωπο της ελληνοκυπριακής πλευράς στη ΔΕΑ Λεωνίδα Παντελίδη, στο πλαίσιο κλειστής συνεδρίας.

Μετά την ενημέρωση των συνέδρων για θέματα άμυνας από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη, θα προβληθεί ταινία με θέμα «Κερύνεια, μία κατεχόμενη ευρωπαϊκή πόλη» που δημιουργήθηκε από τον Δήμο Κερύνειας σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της ΠΣΕΚΑ.

Στις 18.45 το Κεντρικό Συμβούλιο θα γίνει δεκτό από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ενώ θα ακολουθήσει δεξίωση προς τιμήν των συνέδρων στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.