Τ/κ περιουσίες: Όργιο παρατυπιών, ρουσφετιού και ευνοιοκρατίας

Φωτογραφία Αρχείου

Για όργιο παρατυπιών, ρουσφετιού και ευνοιοκρατίας έκανε λόγο ο πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων της Βουλής και βουλευτής του ΑΚΕΛ Νίκος Κέττηρος αναφορικά με την διαχείριση των τουρκοκυπριακών περιουσιών.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ σημείωσε ότι πριν από τις προεδρικές εκλογές αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η έρευνα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για την παραχώρηση 17 εμπορικών καταστημάτων στην Πάφο. Όπως είπε φαίνεται να υπάρχουν σοβαρά ευρήματα για τη διαδικασία παραχώρησης αλλά και τα κριτήρια που έχουν τεθεί. Επίσης είπε ότι τα ενοίκια σε κάποια από αυτά τα καταστήματα είναι πολύ χαμηλά και σε κάποιες των περιπτώσεων ήταν χαριστικά ενώ υπήρχαν και εκπρόθεσμες αιτήσεις.

Ο κ. Κέττηρος αναφέρθηκε και σε άλλη έρευνα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για την παραχώρηση επαγγελματικών υποστατικών που είναι στην παλιά Λευκωσία, κοντά στην περιοχή της Μαρίνας Λεμεσού και κοντά στο κάστρο της Πάφου.

Επίσης είπε ότι διεξάγονται δύο έρευνες μια από την Ελεγκτική Υπηρεσία και μια από το Υπουργείο Εσωτερικών για τη διαχείριση τουρκοκυπριακών περιουσιών από το προσωπικό ή μέλη της υπηρεσίας διαχείρισης τουρκοκυπριακών περιουσιών. Σημείωσε ότι αυτές οι έρευνες δεν θα είναι έτοιμες πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Για την τοποθέτηση 32 ανελκυστήρων σε συνοικισμούς, ο κ. Κέττηρος τόνισε ότι δεν έχει τοποθετηθεί ούτε και ένας ανελκυστήρας εδώ και τρία χρόνια. Σημείωσε ότι ο Νίκος Νουρής από την ημέρα που ανέλαβε το Υπουργείο Εσωτερικών, εξαγγέλλει τους ίδιους ανελκυστήρες, χωρίς όμως να προχωρά στην τοποθέτησή τους.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy