Δηλώνει άγνοια για την πορεία των ανασκαφών ο δήμαρχος Γεροσκήπου, ενώ τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών κάνουν αναφορά σε σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα, επί του τεμαχίου ανάπτυξης της Αρχιεπισκοπής.

Την ίδια ώρα η Υπουργός Μεταφορών επαναλαμβάνει τη θέση της κυβέρνησης, η οποία προκρίνει τη συνύπαρξη των αρχαιολογικών ευρημάτων με τους πύργους. Τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών κάνουν λόγο για ανακάλυψη νέων σπουδαίων αρχαιολογικών ευρημάτων στο παραλιακό τεμάχιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου στη Γεροσκήπου, όπου σχεδιάζεται επένδυση δισεκατομμυρίων.

Σε πρόσφατες δηλώσεις της η διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων, Μαρίνα Σολομίδου – Ιερωνυμίδου, ανέφερε ότι «πρόκειται για ευρήματα που ανάγονται στην Ελληνιστική / Ρωμαϊκή περίοδο τα οποία βρίσκονται στο στάδιο της μελέτης».

Μάλιστα αποδίδεται στη διευθύντρια του Τμήματος η εκτίμηση ότι «τα κατάλοιπα στο κτιριακό σύμπλεγμα παραπέμπουν σε ιερό/ναό (νυμφαίο) αφιερωμένο στις Νύμφες, με εμφανή την παρουσία νερού».

Ωστόσο σε επικοινωνία που είχαμε με τον δήμαρχο Γεροσκήπου, Μιχάλη Παυλίδη, δήλωσε άγνοια για τα ευρήματα αναφέροντας ότι «οι ανασκαφές συνεχίζονται χωρίς να φανεί κάτι καινούριο». Επίσης σημείωσε ότι η «ενημέρωση που έχουμε είναι η ίδια με ένα χρόνο πριν».

Η «Χ» προσπάθησε να επικοινωνήσει με την κα Σολομίδου – Ιερωνυμίδου, σχετικά με τις εξελίξεις στο χώρο των ανασκαφών, χωρίς να υπάρξει ανταπόκριση.

Από την πλευρά της η Υπουργός Μεταφορών, Βασιλική Αναστασιάδου, επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης ότι τα αρχαιολογικά ευρήματα θα πρέπει να προστατευθούν συνυπάρχοντας με την όποια ανάπτυξη, αφήνοντας να νοηθεί ότι δεν πρόκειται να ανασταλεί η άδεια για την «ανάπτυξη» της εκκλησίας στο χώρο. «Όποια και να είναι η εξέλιξη των ανασκαφών, η θέση παραμένει η ίδια -να προστατευθούν τα ευρήματα, να τύχουν σεβασμού και να συνυπάρξουν με οποιαδήποτε ανάπτυξη. Όπως θα γίνει και με το κτίριο της Βουλής».