Την ανησυχία και ενόχληση της εξέφρασε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προς τον Υπουργό Υγείας, για τον τρόπο αντιμετώπισης της εξάπλωσης της πανδημίας, η πρόεδρος της Αλληλεγγύης και γιατρός, Δρ. Ελένη Θεοχάρους.

Η κα. Θεοχάρους τονίζει ότι «αποδεικνύεται πώς τα μέτρα που έχει πάρει το Υπουργείο για την διαχείριση των ασθενών και την προστασία των νοσηλευτικών δομών και του προσωπικού δεν είναι επαρκή».

«ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ: Όταν τα μισά από τα καθημερινά νέα κρούσματα είναι ιατρογενή, δεν φταίει μόνο ο λαός που δεν συμμορφώνεται, αλλά και τα μέτρα που έχετε πάρει για την διαχείριση των ασθενών και την προστασία των νοσηλευτικών δομών και του προσωπικού. Μην τα ρίχνετε όλα στους “αμπάλατους”, έγραψε η Δρ. Θεοχάρους.

Ανησυχία για τις μεταδόσεις εντός των νοσοκομείων

Έντονη ανησυχία και ερωτηματικά όσον αφορά τα μέτρα ασφαλείας στα δημόσια νοσηλευτήρια, προκαλούν τα απανωτά περιστατικά μετάδοσης κορωνοϊού ανάμεσα σε επαγγελματίες υγείας.

Το γεγονός ότι τόσοι πολλοί λειτουργοί των νοσοκομείων έχουν κολλήσει τον ιό καταδεικνύει πέρας πάσης αμφιβολίας ότι τα μέτρα ασφαλείας δεν είναι τα ενδεικνυόμενα και δεν είναι τόσο αυστηρά όσο θα έπρεπε να ήταν. Ιδιαίτερα τις πρώτες μέρες εξάπλωσης του ιού, προκαλούσαν εντύπωση οι εικόνες των επαγγελματιών υγείας να έρχονται σε επαφή με ασθενείς χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό για αντιμετώπιση του κορωνοϊού.