Τι δεν αντιλαμβανόμαστε; Επιλέγουμε αλλαγή ή συνέχιση αυτού που ζούμε

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

Δεν υπάρχει πλέον για κανέναν πολίτη και ψηφοφόρο οποιαδήποτε απορία για το ποιοι είναι οι τρεις υποψήφιοι για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας και τι πρεσβεύουν:

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου είναι ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ. Είναι ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος τα τελευταία δέκα χρόνια. Είναι ο υποψήφιος που λέει ότι εάν εκλεγεί, θα συνεχίσει τη διακυβέρνηση ΔΗΣΥ – Αναστασιάδη, την οποία θεωρεί πολύ επιτυχημένη!

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι μέλος του ΔΗΣΥ –ακόμη και μετά τη διαγραφή του από το ΔΗΣΥ οι εκπρόσωποί του επαναλαμβάνουν ότι ιδεολογικός του χώρος παραμένει ο ΔΗΣΥ. Ο κ. Χριστοδουλίδης υπήρξε για εννέα χρόνια υπουργός και η φωνή της κυβέρνησης Αναστασιάδη και είχε θετικές τοποθετήσεις σε όλες τις αποφάσεις, είτε αφορούσαν τα «χρυσά» διαβατήρια, είτε την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού Λεμεσού, είτε τη διάλυση του Συνεργατισμού κ.λπ.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είναι πραγματικά ένας ανεξάρτητος υποψήφιος που κατέθεσε προγραμματικές θέσεις με στόχο την αλλαγή για μια νέα σελίδα στη διακυβέρνηση του τόπου. Στηρίζεται από το ΑΚΕΛ και από δυνάμεις και προσωπικότητες από όλους τους πολιτικο-ιδεολογικούς χώρους, οι οποίοι δεν είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση ΔΗΣΥ. Όλοι παραδέχονται ότι ο Α. Μαυρογιάννης είναι άτομο με πολιτικές και τεχνοκρατικές γνώσεις, έντιμος, αξιόπιστος, ειλικρινής, ικανός να ηγηθεί της χώρας.

Πέραν από τους τρεις βασικούς υποψηφίους, υπάρχουν και οι υπόλοιπες υποψηφιότητες, οι οποίες δεν συγκεντρώνουν καμία πιθανότητα είτε να περάσουν στον δεύτερο γύρο είτε να κερδίσουν τις εκλογές. Δεν είναι σωστό να μιλάμε για χαμένες ψήφους, αλλά σε αυτή τη φάση των εκλογών μιλάμε ότι η κάθε ψήφος για την αλλαγή μετρά για το μεγάλο διακύβευμα, που είναι να αλλάξουμε τα πράγματα στον τόπο μας. Οι προοπτικές για αλλαγή διασφαλίζονται μόνο με ισχυρή και δυναμική παρουσία του Α. Μαυρογιάννη στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Διαφορετικά, θα μιλάμε για δύο συναγερμικούς υποψηφίους, Αβέρωφ ή Χριστοδουλίδη, που ευνοούν την υφιστάμενη κατάσταση πραγμάτων και συναγωνίζονται για την καρέκλα!

Όσοι λοιπόν θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα, είναι μονόδρομος η στήριξη στην ανεξάρτητη υποψηφιότητα Α. Μαυρογιάννη, για να φράξουμε το δρόμο στους Αναστασιάδη – Αβέρωφ – Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.