Την κατάσταση στην Κύπρο θα εξετάσει η Επ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ

Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των ΗΕ θα εξετάσει την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο κατά το διήμερο 19 και 20 Μαρτίου στη Γενεύη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής, η Κύπρος, ως κράτος μέλος του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα υποχρεούται να υποβληθεί σε τακτική επανεξέταση από την Επιτροπή των 18 διεθνών ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων σχετικά με το πώς εφαρμόζει το Σύμφωνο για τα δικαιώματα.


Η Κύπρος, η οποία είναι ένα από τα 168 κράτη μέλη του Διεθνούς Συμφώνου, υπέβαλε έκθεση σχετικά με την εφαρμογή των υποχρεώσεών της για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Επιτροπή. Η Επιτροπή θα διεξάγει ένα διάλογο με αντιπροσωπεία από την Κυβέρνηση για ζητήματα σχετικά με την προώθηση και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.

Αυτό θα λάβει χώρα στη Γενεύη από τις 15:00 – 18:00 (16:00 με 19:00 ώρα Κύπρου) στις 19 Μαρτίου και από τις 10:00 – 13:00 (11:00 – 14:00 ώρα Κύπρου) στις 20 Μαρτίου. Οι συναντήσεις θα μεταδίδονται ζωντανά στο http://www.treatybodywebcast.org/.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.