Το όραμά μου για το ΑΚΕΛ

Του Πανίκου Χάμπα*


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΗ πολιτική ζωή στην Κύπρο περνά χωρίς καμιά αμφιβολία τη μεγαλύτερη κρίση που πέρασε ποτέ. Δημιουργήθηκε τέτοια διαφθορά και σήψη στο όλο πολιτικό σύστημα, που σχεδόν δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο. Η νέα γενιά βλέπει τα όνειρά της να γκρεμίζονται, το μέλλον της Κύπρου είναι πολύ αβέβαιο, σχεδόν αόρατο!

Αυτοί με πολύ περίτεχνο τρόπο εφαρμόζουν διάφορες δοκιμασμένες μεθόδους καθυπόταξης του λαού, έχουν καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να κάμψουν σχεδόν τις όποιες πολιτικές αντιστάσεις υπήρχαν. Δημιούργησαν μια «εξευρωπαϊσμένη πολιτική» η οποία στηρίζεται στις αρχές τού «εγώ», του βολέματος, του συμβιβασμού με τα κατεστημένα και γενικά στην αρχή «θέλεις να πάεις ψηλά; Θα πρέπει να σκύψεις το κεφάλι και να ακολουθήσεις το δρόμο του εφιάλτη»!

Ετσι λοιπόν, δημιούργησαν τη νέα νομενκλατούρα της πολιτικής της Κύπρου, της πασαρέλας, όπου εκεί ανάλογα με τα «προσόντα» που επιδεικνύονται, αναδεικνύονται και τα «Super Pop idol» του πολιτικού συστήματος. Εχει γίνει τέτοιο μπλέξιμο, όπου το χρήμα ουσιαστικά επισκιάζει τα πάντα. Ετσι κατρακύλησαν το πολιτικό σύστημα!

Η ουσία είναι μια: χάθηκε η εμπιστοσύνη των πολιτών προς το πολιτικό σύστημα και κατ’ επέκταση προς τους θεσμούς. Αυτή η κατάληξη είναι εγκληματική! Ολοι αυτοί, «οι παλιάτσοι της Δημοκρατίας», θα πρέπει να κάνουν πέρα!

Σε μια περίοδο που η πολιτική ζωή ταρακουνιέται, κυριολεκτικά εμείς έχουμε έτοιμες απαντήσεις. Φρόντισαν και έδωσαν τις λύσεις αυτές οι στυλοβάτες του Κόμματος και του Λαϊκού Κινήματος από χρόνια τώρα, μέσα στο καμίνι του ταξικού αγώνα, του διωγμού και της πολεμικής που δέχονταν από όλες τις πλευρές. Εμείς ως ΑΚΕΛιστές γνωρίζουμε πολύ καλά το δρόμο της ανάκαμψης και της επανατοποθέτησης του Κόμματος ακόμη πιο ψηλά στη συνείδηση των πολιτών. Εχουμε ως βασικό εργαλείο την αυτοκριτική που τουλάχιστον κάθε πέντε χρόνια στο τακτικό συνέδριο θα πρέπει να γίνεται, αντικειμενικά και στοχευμένα, επιλύοντας προβλήματα και μακριά από εσωστρέφεια.

Το δικό μας «Ευαγγέλιο» είναι το καταστατικό και οι κανονισμοί λειτουργίας του ΑΚΕΛ, εκεί υπάρχουν οι λύσεις, για πάταξη των όποιων αρνητικών φαινομένων.

Να αναγνωριστούν τα όποια λάθη, από τους οποιουσδήποτε και εάν έγιναν, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται στην κοινωνία. Δεν είναι η ώρα της περιχαράκωσης αλλά της αυτοκριτικής, γιατί η αμφισβήτηση από το λαό είναι τρομερή και θα πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις. Ο λαός ζητά λογοδοσία για το πώς φτάσαμε μέχρι εδώ! Οι καιροί έχουν τέτοια δυναμική και ορμή, που θα παρασύρουν τα πάντα, αν δεν ληφθούν ριζοσπαστικά μέτρα για διόρθωση της κατάστασης. Δεν ανέχονται το ψέμα, τη βία, την έλλειψη κάθε αισθήματος αξιοπρέπειας και ανθρωπιάς, αλλά ούτε τη δουλική αλληλεγγύη και τις δημόσιες σχέσεις του συρμού…

Τώρα είναι η ώρα των νέων ιδεών, των ιδανικών, της ελευθερίας, της καινοτομίας, της διανοητικής ανάπτυξης, της ελεύθερης σκέψης, της τιμής. Είναι μεγάλο προσόν να είσαι τίμιος και με ηθική στην πολιτική. Το ΑΚΕΛ έτσι ριζώθηκε διαχρονικά στην κοινωνία.

Τώρα, ο λόγος στους κομμουνιστές, γιατί το ΑΚΕΛ ήταν, είναι και θα είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην πολιτική κονίστρα της Κύπρου και όχι μόνο…!

*Μέλος Κ.Ε. ΑΚΕΛ

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei