Τοποθέτηση Υπ.Μεταφορών για το προσωπικό επίγειας εξυπηρέτησης στα αεροδρόμια

Ανακοίνωση σχετικά με το προσωπικό επίγειας εξυπηρέτησης των αεροδρομίων, εξέδωσε το Υπουργείο Μεταφορών.


Αναλυτικά:

«Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, αναφορικά με το θέμα της στελέχωσης των εταιρειών επίγειας εξυπηρέτησης αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου, ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με το Υπουργικό Διάταγμα με αρ. Κ.Δ.Π 550/2021 και τους Κανονισμούς που διέπουν την αδειοδότηση και τη λειτουργία των εταιρειών επίγειας εξυπηρέτησης αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου, οι εν λόγω εταιρείες οφείλουν να σέβονται, να υιοθετούν και να τηρούν τις συλλογικές συμβάσεις, περιλαμβανομένων των προηγούμενων συμφωνιών μεταξύ της Κυβέρνησης και των Συντεχνιών, αναφορικά με τους όρους και τις συνθήκες απασχόλησης και τις αποδοχές των εργαζομένων, περιλαμβανομένων και των εργαζομένων που ήταν προηγουμένως υπό την εργοδότηση του κράτους και μεταφέρθηκαν σε οποιαδήποτε από τις εταιρείες αυτές.


Οι εν λόγω εταιρείες οφείλουν επιπρόσθετα να πληρώνουν όλες τις μόνιμες και έκτακτες υπαλληλικές τους θέσεις από προσωπικό που καθίσταται πλεονάζον από υφιστάμενη εταιρεία, ως αποτέλεσμα μείωσης του κύκλου εργασιών της.

Για τον σκοπό αυτό, δεν επιτρέπεται ούτε η διακοπή της περιόδου υπηρεσίας των υπαλλήλων που θα μεταφερθούν ούτε και οποιαδήποτε μείωση των συνολικών απολαβών τους ή των συνθηκών εργοδότησης τους».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.