Τουρκία: Ο Ουμίτ Οζντάγ ανακοίνωσε στήριξη στον Κιλιτσντάρογλου

Την στήριξή του στον υποψήφιο της αντιπολίτευσης ανακοίνωσε ο ηγέτης του Κόμματος Νίκη Ουμίτ Οζντάγ ο οποίος στον πρώτο γύρο των εκλογών είχε στηρίξει τον Σινάν Ογάν, τον τρίτο υποψήφιο που έλαβε 5%.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο Ουμίτ Οζντάγ, πρόεδρος του κόμματος Νίκη, ανακοίνωσε ότι αποφάσισαν να στηρίξουν Κιλιτσντάρογλου στον δεύτερο γύρο.

«Καταλήξαμε σε συμφωνία μαζί του για ένα μοντέλο που θα συμμορφώνεται με το διεθνές δίκαιο, θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα διασφαλίζει την ασφάλεια των Σύρων στη Συρία και θα απαλλαγεί από τις συμμορίες ναρκωτικών μπροστά στα σχολεία και ως Κόμμα της Νίκης, αποφασίσαμε να στηρίξουμε τον κ. Κιλιτσντάρογλου στο δεύτερο γύρο», ανέφερε ο Οζντάγ.

Κατέληξαν σε συμφωνία 7 σημείων στην οποία περιλαμβάνονται οι βασικές αρχές που αφορούν μεταξύ άλλων το Σύνταγμα, τους Σύρους πρόσφυγες και την τρομοκρατία. Νωρίτερα ο ίδιος ο Ουμίτ Οζντάγ με τουίτ του δήλωσε «Θα στείλω τους Σύρους πίσω ως Υπουργός Εσωτερικών».

Πάντως ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν συνέχισε να επικρίνει σκληρά τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Από τη Σεβάστεια δήλωσε ότι «ο πρόεδρος του CHP, ο οποίος ξεκίνησε το πολιτικό του ταξίδι ως ο ‘Γκάντι Κεμάλ’, με την κατασκευασμένες κασέτες θα το τελειώσει ως ‘Ναζί Κεμάλ’»