Η Βαυαρία παραγγέλλει Sputnik, η Γαλλία παράγει Pfizer, αναστολή AstraZeneca σε Εσθονία για -60

Την ώρα που η  πορτογαλική προεδρία της ΕΕ ζητά να υπάρξει “κοινή στάση” των χωρών μελών όσον αφορά τους εμβολιασμούς μετά τις νέες οδηγίες του ΕΜΑ για το εμβόλιο της AstraZeneca, η Εσθονία ανέστειλε τους εμβολιασμούς με το εν λόγω εμβόλιο για τους κάτω των 60, ενώ η Βαυαρία υπογράφει προσύμφωνο παραγγελίας 2,5 εκατομμυρίων εμβολίων Sputnik V, υπό την προϋπόθεση έγκρισης του εμβολίου από τον ΕΜΑ. Στη Γαλλία ξεκίνησε η παραγωγή του εμβολίου κατά της Covid-19 των Pfizer/BioNTech.

Γερμανία: Προσύμφωνο παραγγελίας 2,5 εκατομμυρίων εμβολίων Sputnik V, υπό την προϋπόθεση έγκρισης του εμβολίου από τον ΕΜΑ, υπογράφει σήμερα η Βαυαρία

Προσύμφωνο παραγγελίας του ρωσικού εμβολίου Sputnik V θα υπογράψει σήμερα η κυβέρνηση της Βαυαρίας, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός του κρατιδίου Μάρκους Ζέντερ, προκειμένου, εφόσον το εμβόλιο λάβει την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, να γίνει άμεσα η παράδοσή του. “Εάν το Sputnik V εγκριθεί στην Ευρώπη, τότε η Βαυαρία θα λάβει επιπλέον εμβόλια από αυτή την εταιρία – νομίζω είναι 2,5 εκατομμύρια εμβόλια, τα οποία θα παραληφθούν πιθανότατα τον Ιούλιο, προκειμένου να αυξηθεί η δυνατότητα εμβολιασμού μας”, δήλωσε ο κ. Ζέντερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Γαλλία: Ξεκίνησε η παραγωγή του εμβολίου κατά της Covid-19 των Pfizer/BioNTech στη Γαλλία

Τα πρώτα εμβόλια κατά της Covid-19, που παρήχθησαν σε γαλλικό έδαφος, εμφιαλώθηκαν σήμερα, επιβεβαίωσε η εργολήπτρια εταιρεία Delpharm, που έχει αναλάβει την όλη επιχείρηση, ένα γεγονός που χαιρέτισε ο Πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν.

“Ξεκίνησε σήμερα το πρωί”, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο όμιλος Delpharm, που εμφιαλώνει τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech στο Ερ ε Λουάρ, σε απόσταση 90 χιλιομέτρων δυτικά του Παρισιού, λίγα λεπτά αργότερα από μια ανακοίνωση του Γάλλου προέδρου για το θέμα στο Twitter. “250 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων Covid-19 να παραχθούν στη Γαλλία το 2021: αυτός είναι ο στόχος μας”, έγραψε ο Μακρόν.

Εσθονία: Ανεστάλη η χρήση του εμβολίου της AstraZeneca κατά της COVID-19 για τους κάτω των 60 ετών

Η Εσθονία ανέστειλε σήμερα τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού για τους πολίτες ηλικίας κάτω των 60 ετών, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση της Βαλτικής χώρας. Η απόφαση ελήφθη πριν από τις σημερινές ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), έπειτα από αναφορές σύμφωνα με τις οποίες το εμβόλιο μπορεί να συνδέεται με ένα σπάνιο σύνδρομο θρομβοεμβολών. Η δημόσια τηλεόραση, επικαλούμενη την επικεφαλής της επιτροπής των επιστημόνων που συμβουλεύει την κυβέρνηση Αργια Λούτσαρ, ανέφερε πως η απόφαση θα παραμείνει σε ισχύ εν αναμονή περαιτέρω πληροφοριών που θα καταστούν διαθέσιμες για το θέμα αυτό. Στο μεταξύ, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Ολλανδός Υπουργός Υγείας Χούγκο ντε Γιούνγκε υπεραμύνθηκε της απόφασης της ολλανδικής κυβέρνησης την περασμένη εβδομάδα να σταματήσει τους εμβολιασμούς των πολιτών κάτω των 60 ετών, λέγοντας πως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα επικαιροποιούσε τις οδηγίες του για τη συγκεκριμένη ομάδα σήμερα.

Σουηδία-Covid-19: Τα οφέλη από το εμβόλιο της AstraZeneca υπερτερούν του κινδύνου, δηλώνει η σουηδική υπηρεσία φαρμακευτικών προϊόντων

Η Υπηρεσία Φαρμακευτικών Προϊόντων της Σουηδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τα οφέλη από το εμβόλιο της εταιρείας AstraZeneca για την Covid-19 υπερτερούν του κινδύνου, αφού νωρίτερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανέφερε ότι διαπίστωσε μια πιθανή σύνδεση μεταξύ του εμβολίου αυτού και σπάνιων περιπτώσεων θρομβοεμβολών. Η Σουηδία ανέστειλε τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca τον Μάρτιο, μετά τις αναφορές για αυτή τη σπάνια αλλά σοβαρή παρενέργεια. Στη συνέχεια ξανάρχισε τους εμβολιασμούς, αλλά μόνο σε άτομα άνω των 65 ετών. “Στηρίζουμε αυτό το συμπέρασμα, ότι τα οφέλη υπερτερούν του κινδύνου”, είπε η Ούλα Βάντελ Λιμίνγκα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Στοκχόλμη.

Αυστρία-Covid-19: Ένα γενικό lockdown για όλη τη χώρα ζητά ο πρόεδρος του Ιατρικού Επιμελητηρίου Τόμας Σέκερες, καλώντας να γίνει αγορά εμβολίων, όπου αυτό είναι δυνατόν

Ένα lockdown για ολόκληρη της Αυστρία ζητά επιτακτικά σε σημερινές δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Αυστριακού Ιατρικού Επιμελητηρίου Τόμας Σέκερες, προτρέποντας ταυτόχρονα να υπάρξει “επιτέλους” αγορά εμβολίων κατά του κορωνοϊού, όπου αυτά υπάρχουν. “Η κατάσταση στα νοσοκομεία και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι δραματική, και σύντομα αυτό θα συμβαίνει όχι μόνο στη Βιέννη και στην Ανατολική Αυστρία, αλλά και στα άλλα ομόσπονδα κρατίδια”, προειδοποιεί, τονίζοντας χαρακτηριστικά “κλειδώστε ολόκληρη την Αυστρία, και αγοράστε επιτέλους εμβόλια”. “Φαίνεται ωσάν τα ποσοστά επίπτωσης να είναι χαμηλότερα στα δυτικά της χώρας, αλλά ξεχνά κανείς ότι τακτικά εμφανίζονται τοπικές εστίες όπου η ανίχνευση είναι αμφισβητήσιμη”, αναφέρει, προτείνοντας ως λύση να τεθεί ολόκληρη η Αυστρία σε lockdown για δύο ή τρεις εβδομάδες,”διαφορετικά δεν υπάρχει διαφυγή από τον ιό, ο οποίος δεν γνωρίζει σύνορα”.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.