Ξεκάθαρη θέση για την ΑΤΑ έχει μόνο ο Ανδρέας Μαυρογιάννης

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Χιλιάδες εργαζόμενοι βγαίνουν σήμερα στους δρόμους για να διεκδικήσουν την πλήρη επαναφορά της ΑΤΑ, η οποία αποτελεί μια μεγάλη κατάκτηση του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος της Κύπρου. Απέναντι από τους εργαζομένους βρίσκονται οι εργοδότες και οι συντεχνίες τους, ΟΕΒ και ΚΕΒΕ, οι οποίες τάσσονται εναντίον της καταβολής της ΑΤΑ και ζητούν κατάργηση του θεσμού.

Οι συντεχνίες των εργαζομένων είναι αποφασισμένες μέσα από την ενότητα να δώσουν τη μεγάλη μάχη να διατηρηθεί και να συνεχίσει να καταβάλλεται η ΑΤΑ σε όλους τους εργαζομένους. Είναι σημαντικό λοιπόν σήμερα να σταλεί μαζικά και δυνατά το μήνυμα προς τους εργοδότες και προς όσους μεθοδεύουν την κατάργηση του θεσμού της ΑΤΑ.

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ δεν τοποθετείται και δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση. Επιβεβαιώνει ακόμη μια φορά ότι η διακυβέρνηση ΔΗΣΥ συνεχίζει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Σε λίγες ημέρες, οι εργαζόμενοι καλούνται να πάρουν θέση με την ψήφο τους ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Γνωρίζουν πλέον ότι οι δύο συναγερμικοί υποψήφιοι, κ.κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκος Χριστοδουλίδης, είναι δηλωμένοι συνεχιστές του «έργου» της διακυβέρνησης ΔΗΣΥ – Αναστασιάδη. Και στο θέμα της ΑΤΑ, όπως και σε άλλα θέματα, έχουν τις ίδιες θέσεις με τη διακυβέρνηση ΔΗΣΥ και κάνουν πλάτες στις μεθοδεύσεις της εργοδοτικής πλευράς. Ο κ. Αβέρωφ είναι πλήρως ταυτισμένος με την ΟΕΒ για κατάργηση της ΑΤΑ, ενώ ο κ. Χριστοδουλίδης ζητά κουτσούρεμα της ΑΤΑ και σταδιακά κατάργησή της.

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ανδρέας Μαυρογιάννης είναι υπέρ του θεσμού της ΑΤΑ και πλήρους επαναφοράς της για όλους τους εργαζομένους με δικαιότερο τρόπο.

Οι εργαζόμενοι, όπως και ολόκληρος ο κυπριακός λαός, όταν θα ρίχνουν σε λίγες ημέρες το ψηφοδέλτιό τους στην κάλπη θα πρέπει να συνυπολογίσουν πρώτα ότι οι κ.κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και Ν. Χριστοδουλίδης είναι πιστοί στις ιδεολογικές αγκυλώσεις και στις φιλοεργοδοτικές θέσεις του ΔΗΣΥ. Είναι υπέρ των συμφερόντων των τραπεζών, των εργοδοτών, του μεγάλου κεφαλαίου. Υπάρχει και η εναλλακτική επιλογή με σημαντικές προοπτικές νίκης του ανεξάρτητου υποψηφίου Ανδρέα Μαυρογιάννη. Είναι ο υποψήφιος που στηρίζεται από το ΑΚΕΛ και από την ευρύτερη κοινωνία των πολιτών και έχει καταθέσει συγκεκριμένες προγραμματικές γραμμές στήριξης κυρίως των φτωχών, χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων του λαού μας, επιδιώκοντας μια δικαιότερη κατανομή και ανακατανομή του εθνικού πλούτου στη χώρα μας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy