Υπ. Υγείας: «Kάναμε λάθος με τον διορισμό Αγαθαγγέλου» – Διευκρινίσεις ζητά ο ΠΙΣ

Ο ΠΙΣ καλεί Υπουργό Υγείας σε διευκρινίσεις σχετικά με συνέντευξη στην οποία φέρεται να είπε «κάναμε λάθος με τον διορισμό Αγαθαγγέλου»

Σε διευκρινίσεις καλεί τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) σε σχέση με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» στην έκδοση του Σαββάτου, που δημοσιεύει ρεπορτάζ που υπογράφει η δημοσιογράφος Μαριλένα Παναγή, το οποίο στηρίζεται σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα, με την «ομολογία ότι ‘κάναμε λάθος με τον διορισμό Αγαθαγγέλου’».

Όπως αναφέρεται, στην πρώτη σελίδα, το ρεπορτάζ προαναγγέλλεται κάτω από τον τίτλο: «ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ: Κάναμε λάθος με τον διορισμό Αγαθαγγέλου» αποδίδοντας τα συγκεκριμένα λεχθέντα στον Υπουργό Υγείας και μάλιστα εντός εισαγωγικών. Ο ίδιος τίτλος χρησιμοποιήθηκε και για την ηλεκτρονική έκδοση του ρεπορτάζ.

Σημειώνεται ότι στη σελίδα 5 της ίδιας έντυπης έκδοσης της 19ης Νοεμβρίου 2022, όπου δημοσιεύεται το ρεπορτάζ, το θέμα φιλοξενείται κάτω από τον τίτλο «Επίτευγμα η αύξηση των δαπανών στην υγεία» ενώ «διαβάζοντας το θέμα, σε κανένα σημείο ο Υπουργός Υγείας, τουλάχιστον με βάση τα όσα δημοσιεύονται, δεν αναφέρει αυτό που του αποδίδεται στον τίτλο της πρώτης σελίδας αλλά και στον τίτλο της ηλεκτρονικής έκδοσης του ομίλου».

Ο ΠΙΣ καλεί δημόσια τον Υπουργό Υγείας όπως προβεί σε διευκρινίσεις κατά πόσον όντως ανέφερε αυτά που του αποδίδει ο τίτλος της εφημερίδας, δηλαδή αν σε ερώτηση για τον διορισμό του Προέδρου του ΠΙΣ στο ΔΣ του ΟΑΥ, όντως είπε «κάναμε λάθος με τον διορισμό του Αγαθαγγέλου».

«Είναι όμως ένα ζήτημα αν όντως αυτό είπε ο Υπουργός, και άλλο ζήτημα αν πρόκειται για δημοσιογραφική ερμηνεία που κατέληξε σε παραπλανητικό τίτλο ο οποίος ουσιαστικά αποδίδει στον Υπουργό κάτι που δεν είπε», σημειώνεται.

Ο τίτλος, επισημαίνεται από τον ΠΙΣ, «συνιστά προσβολή για τον ίδιο το θεσμό του ΠΙΣ και την ιατρική κοινότητα της Κύπρου, αν όντως αυτό είπε ή εννοούσε σαφώς ο κ. Χατζηπαντέλα».

«Αν κάτι τέτοιο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, τότε ο τίτλος συνιστά προσβολή για την ίδια τη δημοσιογραφία και τα όσα εκπροσωπεί, καθότι αποδίδει στον συνεντευξιαζόμενο κάτι που δεν είπε, παραπλανώντας την κοινή γνώμη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy