Ζήτησε επίλυση των θεμάτων στα ΤΑΕΠ από ΟΑΥ και ΟΚΥπΥ ο Χατζηπαντέλας

Ο Υπουργός Υγείας είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΣ του Οργανισμού, τον Εκτελεστικό Διευθυντή του ΟΑΥ και μέλη της διευθυντικής ομάδας του Οργανισμού.

Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη και επικεντρώθηκε στα σημεία που θίγονται στη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα προς τον ΟΑΥ για τις συμφωνίες του Οργανισμού με τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια που έχουν ενταχθεί στο ΓεΣΥ.

Συζητήθηκαν εισηγήσεις που υπέβαλε τόσο ο Υπουργός όσο και ο ΟΑΥ. Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας συμφώνησε να εξετάσει τις εισηγήσεις του κ. Χατζηπαντέλα και να επανέλθει τις επόμενες μέρες.

Επιπλέον, έγινε συζήτηση για το σοβαρό θέμα της εξυπηρέτησης των πολιτών στα ΤΑΕΠ. Ο Υπουργός Υγείας μετέφερε τις διαπιστώσεις του μετά από επισκέψεις που πραγματοποίησε στα ΤΑΕΠ των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται όλοι να εγκύψουν στα προβλήματα για να εξευρεθούν λύσεις το συντομότερο δυνατό. Ο ΟΑΥ ενημέρωσε τον Υπουργό ότι προγραμματίζεται συνάντηση με τον ΟΚΥπΥ, όπου θα επεξεργαστούν πιθανές λύσεις.

Εάν και εφόσον χρειαστεί παρέμβαση για προώθηση λύσεων ταχύτερα, το Υπουργείο Υγείας είναι στη διάθεση των δύο Οργανισμών για να δώσει οποιαδήποτε βοήθεια.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.