ΑΚΕΛ: Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην πορεία της ΠΟΓΟ και ΠΕΟ με θέμα «Τέρμα στις διακρίσεις! Ισότητα Τώρα!»

Σε μαζική συμμεροχή στην αυριανή πορεία που οργανώνει το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ και το Γραφείο Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων ΠΕΟ ενόψει της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας, καλεί με ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Το ΑΚΕΛ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή πορεία που οργανώνει το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ και το Γραφείο Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων ΠΕΟ ενόψει της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας. Ο αγώνας για την ισοτιμία των φύλων είναι υπόθεση όλου του λαού.

Παρά την πρόοδο των τελευταίων δεκαετιών, η ισοτιμία ανδρών και γυναικών παραμένει στόχος και όχι πραγματικότητα. Αμέτρητες μορφές ανισοτήτων, διακρίσεων και βίας συνεχίζουν να πλήττουν τις γυναίκες του κόσμου και του τόπου μας. Οι γυναίκες -και πρώτα και κύρια οι εργαζόμενες- είναι αυτές που πληρώνουν διπλά την κοινωνικοοικονομική εκμετάλλευση και τις ανισότητες, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και του κοινωνικού κράτους. Η δε κυβέρνηση του Συναγερμού απέδειξε ότι τα δικαιώματα των γυναικών και η ισοτιμία των φύλων είναι η τελευταία της έγνοια.

Το ΑΚΕΛ ενώνει τη φωνή του με το προοδευτικό γυναικείο κίνημα και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα του τόπου διεκδικώντας ισότητα στην εργασία και ισομισθία, μέτρα στήριξης της μητρότητας, προστασία και προαγωγή των σεξουαλικών και αναπαραγωγικών δικαιωμάτων της γυναίκας, δραστική πολιτική για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και κοινωνικά μέτρα που να στηρίζουν ευάλωτες ομάδες γυναικών όπως οι μονογονιοί, τα ΑμεΑ, οι μετανάστριες.

Για όλους αυτούς τους λόγους και  με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, διαδηλώνουμε αύριο Σάββατο, 6 Μαρτίου, με προσυγκέντρωση στις 10:30 στο Υπουργείο Οικονομικών και πορεία στο Προεδρικό.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.