«Την ώρα που ακόμα κι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραδέχεται ότι υπάρχουν εγκληματικά στοιχεία στο ποδόσφαιρο, δεν μπορεί να προβάλλεται η θέση ότι ο καταγγέλλων πρέπει να αποδείξει τις καταγγελίες του», αναφέρει σε σχέση με τα τεκτενόμενα στο ποδόσφαιρό το ΑΚΕΛ που κάνει λόγο για προσέγγιση που θα οδηγήσει ξανά «στο κουκούλωμα και στη διαιώνιση του ποδοσφαιρικού κατεστημένου και της παράγκας».

«Οι καταγγελίες που έχουν γίνει από τους προέδρους της Ομόνοιας και της ΑΕΛ για τη βρωμιά που υπάρχει στο κυπριακό ποδόσφαιρο είναι πολύ σοβαρές», ανέφερε εκ μέρους του ΑΚΕΛ ο Εκπρόσωπος του, Στέφανος Στεφάνου.

«Και δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται παρόμοιες καταγγελίες. Έγιναν και στο παρελθόν αναφορές από ξένους ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στην Κύπρο, από παράγοντες, διαιτητές και άλλους. Ακόμα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στη σαθρή κατάσταση που επικρατεί στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Αναφέρθηκε πολύ πρόσφατα στη γιορτή των Αρίστων της ΕΑΚ, αλλά και πριν από πέντε χρόνια, με αφορμή τις καταγγελίες του διαιτητή Μάριου Παναγή».

«Μίλησε ο Πρόεδρος για εγκληματικά στοιχεία που νέμονται το ποδόσφαιρο, για ανάγκη ελέγχου της ΚΟΠ, μίλησε για τη στοιχηματική δραστηριότητα και για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Τότε ο Πρόεδρος είχε δεσμευτεί ότι η κυβέρνησή του θα έπαιρνε μέτρα για να αντιμετωπίσει τις καταστάσεις. Όχι μόνο τίποτα δεν έκανε, αλλά ο Μάριος Παναγή φαγώθηκε και τελικά υποχρεώθηκε να φύγει από την Κύπρο.

Την ώρα που ακόμα κι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραδέχεται ότι υπάρχουν εγκληματικά στοιχεία στο ποδόσφαιρο, δεν μπορεί να προβάλλεται η θέση ότι ο καταγγέλλων πρέπει να αποδείξει τις καταγγελίες του. Αυτή η προσέγγιση θα οδηγήσει ξανά στο κουκούλωμα και στη διαιώνιση του ποδοσφαιρικού κατεστημένου και της παράγκας.

Ήρθε η ώρα να τερματιστούν οι δικαιολογίες και τα άλλοθι για να μην γίνει ξανά τίποτε. Η κυβέρνηση μπορεί να ξεκινήσει από συγκεκριμένα πράγματα, για τα οποία εμείς πλείστες τόσες φορές τα θέσαμε στη Βουλή, αλλά η κυβέρνηση μονίμως κωφεύει.

Έλεγχος της ΚΟΠ από τον ΚΟA. Όσες φορές θέσαμε το θέμα στον ΚΟΑ αυτός δηλώνει αδυναμία να προχωρήσει σε έλεγχο, γιατί δεν χορηγεί την ΚΟΠ. Τούς είπαμε ότι μπορούν να αλλάξουν το Νόμο, αλλά ο ΚΟΑ και η κυβέρνηση ποτέ δεν έδειξαν προθυμία να το κάνουν. Άφησαν την ΚΟΠ χωρίς έλεγχο.

Τηλεοπτικά δικαιώματα και ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας από τον Πρόεδρο της ΚΟΠ. Ο Γενικός Ελεγκτής κάθε χρόνο επισημαίνει σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ της διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της ΚΟΠ και της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Προέδρου της Ομοσπονδίας.

Ουσιαστικό έλεγχο των καταγγελιών της ΟΥΕΦΑ για συγκεκριμένη στοιχηματική δραστηριότητα που αναπτύσσεται σε πλατφόρμες της Ασίας κυρίως κι αφορά το κυπριακό ποδόσφαιρο. Τι έγιναν αλήθεια οι κόκκινοι φάκελοι που ήρθαν αλλά τελικά δεν προέκυψε τίποτα. Πόσοι, ποιοι και πώς διερευνήθηκαν;

Δεν αρκούν οι διακηρύξεις. Η κυβέρνηση οφείλει να πείσει ότι έχει τη θέληση και την αποφασιστικότητα να εξυγιάνει την κατάσταση. Μέχρι τώρα μόνο αδράνεια και ακινησία έχει να επιδείξει, συμπεριφορά που συντηρεί τις σαθρές καταστάσεις».