Ανοίγει την Παρασκευή τις πύλες του το Nicosia Beer Fest

Το φεστιβάλ Nicosia Beer Fest που διοργανώνεται από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας και την εταιρεία CK Matrix, και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λευκωσίας, θα φιλοξενηθεί από αύριο για έξι βραδιές, από τις 2 μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου, στην Τάφρο Κωνστάνζα. Το φεστιβάλ θα ξεκινά κάθε βράδυ στις 7 και η είσοδος είναι 6 ευρώ μαζί με ένα ποτήρι μπύρας.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, τόνισε ότι το Nicosia Beer Fest αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά δρώμενα της πρωτεύουσας και αγκαλιάζεται θερμά κάθε χρόνο από χιλιάδες επισκέπτες. Σημείωσε ότι μέσω τέτοιων εκδηλώσεων οι διοργανωτές στοχεύουν στην περαιτέρω αναζωογόνηση του κέντρου της πρωτεύουσας, στην παροχή ποιοτικής ψυχαγωγίας, καθώς και στην προσέλκυση επισκεπτών, ντόπιων και ξένων.

Πρόκειται για μια εκδήλωση, είπε, όπου οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν διάφορα είδη μπύρας, πλούσια εδέσματα και να περάσουν μια ευχάριστη βραδιά με ζωντανή μουσική, αλλά και να ψωνίσουν μοναδικά, πρωτότυπα και χειροποίητα προϊόντα.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας (ΕΤΑΠ) Έλενα Τάνου, στο Nicosia Beer Fest, που διοργανώνεται για έκτη συνεχόμενη χρονιά, θα συμμετάσχουν επτά εταιρείες εισαγωγής, διανομής και παραγωγής μπύρας που θα προσφέρουν πάνω από 30 είδη μπύρας, ενώ στο καλλιτεχνικό μέρος θα συμμετάσχουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα, καθώς και νέοι ταλαντούχοι Κύπριοι μουσικοί.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ έχει ως εξής:
2 Σεπτεμβρίου: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Παυλίνα Βουλγαράκη, Stever Tesser και Big Band Theory
3 Σεπτεμβρίου: Κωστής Μαραβέγιας, Κωνσταντίνος Κωμοδρόμος και οι Δε Σκόρδιονς
4 Σεπτεμβρίου: Πέγκυ Ζήνα, Νωαίνα, Μάριος Κούμας και Κορώνα Γράμματα.
5 Σεπτεμβρίου: Πάνος Μουζουράκης και οι On Tour
6 Σεπτεμβρίου: Μελίνα Ασλανίδου και Θεόδωρος Τραχωνίτης and Band
7 Σεπτεμβρίου: Imam Baildi και οι Big Band Theory

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας (ΕΒΕ) Στέλιος Αναστασιάδης είπε πως το Nicosia Beer Fest αποτελεί μοναδική ευκαιρία για μικρές και μεγάλες εταιρείες παραγωγής, εισαγωγής και διανομής μπύρας να προωθήσουν τα προϊόντα τους στον κόσμο, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη αυτού του τομέα στην πρωτεύουσα.

Ταυτόχρονα, σημείωσε, το φεστιβάλ γίνεται βήμα και για νέους Κύπριους καλλιτέχνες να εκφραστούν και να γίνουν γνωστοί στο ευρύ κοινό ερμηνεύοντας πλάι σε καταξιωμένα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής.
Οι διοργανωτές του φεστιβάλ εξέφρασαν θερμές ευχαριστίες προς τους χορηγούς της εκδήλωσης: την εταιρεία ΜΤΝ, που είναι και ο μεγάλος χορηγός, την Coca Cola, την Pizza Hut και τον Δήμο Λατσιών, καθώς και το ξενοδοχείο Σεμέλη, τα Tsakiris Chips, το εστιατόριο «Μαγείρων Τέχνη» και το Ράδιο Πρώτο και το περιοδικό Time Out που είναι οι χορηγοί επικοινωνίας.

Οπως αναφέρθηκε, για σκοπούς ασφάλειας ο κόσμος καλείται να διασταυρώνει το δρόμο για να εισέλθει στο χώρο του φεστιβάλ μόνο από τα σημεία που υπάρχει διάβαση πεζών.

Οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιούν τους Δημοτικούς Χώρους Στάθμευσης Ντ’ Αβίλα, Κωνστάνζα και Ποδοκάταρο, καθώς και όλους τους ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης της περιοχής, ορισμένοι από τους οποίους παραχωρήθηκαν μετά τις 7 το βράδυ δωρεάν για την εκδήλωση.
Επίσης, για αποφυγή ταλαιπωρίας ο κόσμος μπορεί να αγοράσει από πριν τα εισιτήρια από το διαδίκτυο στη σελίδα της Sold Out Tickets ή παγκύπρια στα καταστήματα So Easy.
(ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy