Αντίδραση τεσσάρων συντεχνιών στην απόλυση εκτελεστικών διευθυντών από τον ΟΚΥπΥ

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


«Αυθαίρετη» χαρακτηρίζουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΠΕΟ, ΠΑΣΥΔΥ, ΔΕΟΚ, ΠΑΣΥΚΙ την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας να μην προχωρήσει σε ανανέωση των συμβολαίων των Εκτελεστικών Γενικών Διευθυντών των περιφερειών Λευκωσίας και Λάρνακας – Αμμοχώστου.

Οι Οργανώσεις με κοινή ανακοίνωσή τους θεωρούν την αντιμετώπιση των δυο διευθυντών εκ μέρους του ΟΚΥπΥ ως εργοδοτική πλευρά αντιδεοντολογική για τα εργασιακά θέσμια. Σημειώνεται ότι προηγήθηκε η άμεση απόλυση ιατρού, χωρίς επίσης οποιαδήποτε προειδοποίηση.

Πρόσθετα προς τα πιο πάνω, οι Οργανώσεις υπογραμμίζουν ότι η αψυχολόγητη ενέργεια του Δ.Σ. του μεγαλύτερου στην Κύπρο Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου στέλνει ζοφερά και αρνητικά μηνύματα που καλλιεργούν αισθήματα φοβίας και ανασφάλειας για το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων στον ΟΚΥπΥ και εκλαμβάνεται ως απόπειρα φίμωσής τους. Επιπρόσθετα, επισημαίνουν ότι αυτή η απόφαση πλήττει ανεπανόρθωτα το όποιο ενδεχόμενο ενδιαφέρον ικανού προσωπικού να αποταθεί για πρόσληψη στον Οργανισμό.

Καταλήγοντας, οι Οργανώσεις επισημαίνουν ότι ο αυθαίρετος και αντιδεοντολογικός τρόπος που ενήργησε το Δ.Σ. του ΟΚΥπΥ, εκμεταλλευόμενο το γεγονός ότι η εργοδότηση του προσωπικού γίνεται στη βάση προσωπικών συμβολαίων, αναδεικνύει για ακόμα μια φορά το εξής:

Την ανάγκη συνομολόγησης συλλογικής σύμβασης που θα καθορίζει με σαφήνεια και στη βάση αρχών το εργασιακό καθεστώς και τους όρους απασχόλησης για την κάθε κατηγορία προσωπικού.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.