Απονομή πτυχίου μετά θάνατον στον αείμνηστο φοιτητή του ΠΚ Νεόφυτο ΧανδριώτηΜεγάλη συγκίνηση προκάλεσε στην τελετή αποφοίτησης της Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών και της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, η απόφαση της Συγκλήτου να απονεμηθεί μετά θάνατον το πτυχίο Μηχανολόγων Μηχανικών στους γονείς του άριστου τριτοετή φοιτητή του Τμήματος Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής της Πολυτεχνικής Σχολής, Νεόφυτο Χανδριώτη.
 
Ως ένδειξη φόρου τιμής εις μνήμην του εκλιπόντα φοιτητή, απονεμήθηκε ο τίτλος σπουδών από τον Πρύτανη, τον οποίον παρέλαβαν οι γονείς του Δημήτρης και Μαρία Χανδριώτη, εν μέσω δυνατού και παρατεταμένου χειροκροτήματος από εκατοντάδες συμφοιτητές του Νεόφυτου, απόφοιτους, ακαδημαϊκούς, γονείς και επισήμους, αναφέρει ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου.
 
«Κρατήσαμε την υπόσχεσή μας Νεόφυτε. Η Σύγκλητος ομόφωνα σου αποδίδει σήμερα αυτό που δικαιούσαι. Είμαστε υπερήφανοι Νεόφυτε, που φοίτησες στο Πανεπιστήμιό μας. Εμείς, οι δάσκαλοι και οι συμφοιτητές σου θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη», είπε ο Πρύτανης του ΠΚ, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης.