Αυτά είναι τα μέτρα που θα ληφθούν στο ποδόσφαιρο

Μετά από μεγάλο αριθμό κρουσμάτων που εντοπίστηκαν στον χώρο του ποδοσφαίρου και σε συνέχεια συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ του Υπουργού Υγείας κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου και της ηγεσίας της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Χάρη Λοϊζίδη, προκύπτουν τα ακόλουθα:

  1. Διασαφήνιση επιμέρους σημείων του πρωτοκόλλου που αφορούν στη διαχείριση επιβεβαιωμένου περιστατικού COVID-19 σε ομάδα ποδοσφαίρου, καθώς και των στενών επαφών του.
  2. Ετοιμασία απλοποιημένης σύνοψης του πρωτοκόλλου για διευκόλυνση της εφαρμογής από τα Σωματεία, το οποίο θα υφίσταται παράλληλα με το αναλυτικό πρωτόκολλο της ΚΟΠ.
  3. Επανάληψη της ενημέρωσης προς όλα τα Σωματεία όλων των Κατηγοριών για τις πρόνοιες του πρωτοκόλλου.
  4. Ορισμός από όλα τα Σωματεία όλων των Κατηγοριών υπεύθυνου/υπεύθυνων ατόμου/ατόμων για την εφαρμογή του πρωτοκόλλου.
  5. Επιμόρφωση του υπεύθυνου για την τήρηση του πρωτοκόλλου. Την εκπαίδευση θα αναλάβουν καταρτισμένα άτομα που θα προσλάβει η ΚΟΠ και θα έχουν την ευθύνη για τη σωστή εκπαίδευση και ενημέρωση των Σωματείων ως προς τις πρόνοιες του πρωτοκόλλου.
  6. Κλείσιμο των αποδυτηρίων στις αθλητικές εγκαταστάσεις όπου δεν μπορεί να εφαρμοστεί το πρωτόκολλο.
  7. Διενέργεια δειγματοληπτικών επιτόπιων ελέγχων από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας στις αθλητικές εγκαταστάσεις όλων των Σωματείων όλων των διοργανώσεων της ΚΟΠ, για έλεγχο της εφαρμογής του πρωτοκόλλου κατά τη διάρκεια των προπονήσεων.
  8. Έναρξη σήμερα του προγράμματος δειγματοληπτικού εργαστηριακού ελέγχου 7,000 ποδοσφαιριστών όλων των διοργανώσεων της ΚΟΠ πλην της Α’ Κατηγορίας.
  9. Διενέργεια δειγματοληπτικών εργαστηριακών ελέγχων σε 100 άτομα 20 Σωματείων (5 άτομα/Σωματείο) όλων των Κατηγοριών σε εβδομαδιαία βάση από την ΚΟΠ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

Στόχος των πιο πάνω αποφάσεων είναι η διαφύλαξη της υγείας των αθλητών και των άλλων στελεχών του ποδοσφαίρου και ελαχιστοποίηση της πιθανότητας εμφάνισης στο μέλλον συσσωρευμένων κρουσμάτων σε ποδοσφαιρικά Σωματεία, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η διεξαγωγή των πρωταθλημάτων.

Ο κ.Λοϊζιδης μιλώντας σε δημοσιογράφους αποκάλυψε ότι μεταξύ άλλων θα κλείσουν κάποια αποδυτήρια τα οποία δε μπορούν να εφαρμόσουν τα πρωτόκολλα.

Επίσης θα αυξηθούν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι και θα προσληφθούν φοιτητές Ιατρικής οι οποίοι θα βοηθήσουν στην εκπαίδευση ατόμων των σωματείων, ώστε να τηρούνται τα πρωτόκολλα.

Πρόσθεσε ότι όσα σωματεία αποδειχθούν ότι παραβιάζουν τα πρωτόκολλα θα τους ασκηθεί δίωξη ακόμα για ποινικά αδικήματα. Το ποδόσφαιρο πρέπει να προστατευτεί, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοϊζίδης.

Παράλληλα, κάλεσε τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΠ Σπύρο Νεοφυτίδη να σταματήσει να στέλνει αρνητική ενέργεια και να καλέσει τα μέλη του να εφαρμόζει τα μέτρα αυτοπροστασίας, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να προβεί σε οποιοδήποτε διάλογο μαζί του.

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News