Χρειάζεται να ενεργοποιηθεί η δύναμη του λαού

Της
Χρυστάλας Αντωνίου*

 

Αλλαγή µε τη δύναµη του λαού


Να µπορούµε να ονειρευόµαστε. Να σχεδιάζουµε και να πραγµατοποιούµε. Αυτός είναι για µας ο στόχος για τον κάθε άνθρωπο.

Οι σηµερινοί κυβερνώντες Αναστασιάδης-∆ΗΣΥ και οι επίδοξοι συνεχιστές τους, Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκος Χριστοδουλίδης, σκόρπισαν τη µιζέρια, την απογοήτευση και µετέτρεψαν σε εφιάλτη το δικαίωµα στο όνειρο και στη ζωή.

Οι εκλογές του Φλεβάρη είναι η δύναµη που έχει στα χέρια του ο λαός για να αλλάξει τα πράγµατα. Όχι απλά για να αλλάξει ο Πρόεδρος. Για να αλλάξουν οι πολιτικές της διακυβέρνησης. Για να αλλάξει η φιλοσοφία που θέλει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους. Για να έχουν τη σωστή ερµηνεία οι λέξεις «ευηµερία», «αξιοκρατία», «ισότητα».

Γιατί είναι πραγµατικά επικίνδυνο, ενώ αυξάνονται τα κοινωνικά παντοπωλεία επί των ηµερών τους, ο Αναστασιάδης, ο ∆ΗΣΥ και οι υποψήφιοί του να εκτιµούν ότι επικρατεί ευηµερία!


Γιατί είναι πραγµατικά επικίνδυνο ενώ υπάρχουν συλλογικές αποφάσεις για σειρά ζητηµάτων, να εφαρµόζονται ή να γίνεται προσπάθεια να εφαρµόζονται διαφορετικές πολιτικές και προσεγγίσεις αποφασισµένες πίσω από κλειστές πόρτες και να επικαλούνται αξιοκρατία!

Γιατί είναι πραγµατικά επικίνδυνο και µεγάλο πισωγύρισµα η σχεδόν ανύπαρκτη πολιτική που αφορά στα ζητήµατα των ΑµεΑ και ΑµΕΑ, στη στεγαστική πολιτική, στις ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης µεγάλου αριθµού συµπολιτών µας και να επικαλούνται πως επικρατεί ισότητα!

Γι’ αυτούς και για πολλούς άλλους λόγους χρειάζεται να ενεργοποιηθεί η δύναµη του λαού. Αυτή τη δύναµη του λαού, που δεν είναι άλλη από την ψήφο του, εµείς τη δίνουµε στον ανεξάρτητο υποψήφιο Πρόεδρο Ανδρέα Μαυρογιάννη. Και καλούµε κάθε προοδευτικό πολίτη του τόπου να συµπορευτεί µαζί του. Το νέο ύφος και το νέο ήθος στην πολιτική µάς εκπλήσσει θετικά. Το λέει και το εννοεί πως δεν έχουν χώρο στη διακυβέρνηση όλα όσα εξευτελίζουν τους θεσµούς, τον λαό και τον τόπο. ∆εν έχει χώρο η διαπλοκή και οι «άριστοι των αρίστων». ∆εν υπάρχει ανοχή στην κοροϊδία απέναντι στους πολίτες µε την… άλλη διάσταση που δόθηκε στο ρήµα «δεσµεύοµαι».

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης αντιτάσσει και προτείνει αλλαγή µε ανθρώπους ικανούς, καθαρούς, έντιµους, διατεθειµένους να συγκρουστούν µε τη διαφθορά όπου κι αν βρίσκεται. Θέλει να βάλει το Κυπριακό ξανά σε τροχιά επίλυσης και να αποτρέψει το αδιέξοδο που µας οδηγεί στη διχοτόµηση. Έχει και δείχνει την ευαισθησία που έχει ανάγκη η κυπριακή κοινωνία απέναντι σε όσους βρίσκονται στο περιθώριο. Στους πολίτες που διεκδικούν να ζουν µε αξιοπρέπεια και βρίσκουν κλειστές πόρτες και ταλαιπωρία στους τοµείς της παιδείας, της υγείας, στις ανάγκες των ΑµεΑ .


Συντασσόµαστε µαζί του για να µπορεί η κάθε υπηρεσία εξυπηρέτησης του πολίτη να λειτουργεί πραγµατικά ως τέτοια και όχι η όποια ανάγκη να χρειάζεται «γνωριµίες» που να καταλήγουν σε διάφορες µορφές πελατειακής σχέσης.

Ο Φλεβάρης του 2023 είναι µήνας ορόσηµο για την Κύπρο και για τον λαό µας. Οι µέρες που ακολουθούν ας προβληµατίσουν όλους. Θέλουµε να συνεχίσουµε να ζούµε στην αβεβαιότητα ή διεκδικούµε το δικαίωµα στο όνειρο; Εµείς επιλέγουµε το δικαίωµα στο όνειρο και στη ζωή. Για να δει άσπρες µέρες η νεολαία µας. Για να αναπνεύσουν τα νοικοκυριά. Για να µπορούµε να βλέπουµε αισιόδοξα τη δηµιουργία στον πολιτισµό και στις τέχνες. Ας γίνει ο κάθε ένας κι η κάθε µια ο πρωταγωνιστής της Αλλαγής.

* Επαρχιακή Γραµµατέας ΑΚΕΛ Λάρνακας

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.