Δημοτικά: Ζητούν άρση του μέτρου για χρήση μάσκας οι γονείς – Στη μέση… η ΠΟΕΔ

Οι οργανωμένοι γονείς δημοτικής εκπαίδευσης ανακάλεσαν την απόφαση τους για την πραγματοποίηση μονόωρης στάσης εργασίας των μαθητών ως αντίδραση στις κυβερνητικές αποφάσεις για υποχρεωτική χρήση μάσκας, και της διενέργειας εβδομαδιαίου τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου στους μαθητές δημοτικού.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση του Άστρα, ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης Σωτήρης Χριστοφή, είπε ότι η ανάκληση της απόφασης έγινε χθες το απόγευμα ύστερα από τηλεδιάσκεψη των μελών του Δ.Σ. και ότι σημαντικό ρόλο στην ανάκληση της απόφασης διαδραμάτισε η άποψη αρκετών μελών του Δ.Σ. ότι δεν θα έπρεπε σε αυτή τη διαμάχη να εργαλειοποιηθούν οι μαθητές και να χαθεί πολύτιμος σχολικός χρόνος, καθώς και η υπόσχεση του Υπουργού Παιδείας να μεταφέρει την Τετάρτη στο Υπουργικό Συμβούλιο τις θέσεις της Συνομοσπονδίας.

Ο κ. Χριστοφή είπε ότι δεν είναι αντίθετοι με τη διενέργεια τεστ αλλά ζητούν επανεξέταση του θέματος της μάσκας.


Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, σημείωσε, αλλά όπως είπε, πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι μια απόφαση πηγάζει από διαβουλεύσεις και ψηφοφορία. Κάλεσε τους γονείς που διαφωνούν με τη χρήση μάσκας να μην ξεσπούν στους εκπαιδευτικούς οι οποίοι δεν φέρουν ευθύνη για τις αποφάσεις που λήφθηκαν.

ΠΟΕΔ: Δεν θα ανεχθούμε να βρεθούμε στη μέση οποιασδήποτε διαφωνίας

Η ΠΟΕΔ δεν θα ανεχθεί τα μέλη της, οι διευθυντές ή οποιαδήποτε σχολική μονάδα να βρεθούν στο μέσον οποιασδήποτε διαμάχης ή διαφωνίας με τα μέτρα που ξεκίνησαν να εφαρμόζονται από σήμερα, τόνισε στον Άστρα η πρόεδρος της οργάνωσης, Μύρια Βασιλείου.

Συνέστησε ψυχραιμία και υπομονή λέγοντας ότι είναι πολύ σημαντικό τα σχολεία να μείνουν ανοικτά με την παρουσία όλων των μαθητών και των εκπαιδευτικών αλλά πάντα σε πλαίσια ασφάλειας και υγείας.


Αν ένας γονέας δεν θέλει το παιδί του να εφαρμόσει οποιοδήποτε από τα μέτρα, είπε, τότε θα πρέπει να γίνει διαβούλευση με τον διευθυντή και πρόσθεσε ότι με βάση τις οδηγίες που έλαβαν οι εκπαιδευτικοί, από την ερχόμενη Δευτέρα δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στα σχολεία παιδιών που δεν θα τηρούν τα μέτρα.

Η κα Βασιλείου κατέληξε λέγοντας ότι και τα παιδιά πρέπει να μείνουν μακριά από οποιαδήποτε διαμάχη.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.